EN  NL  ES    |    info@ananau.org

¿Cuál es nuestro objetivo a largo plazo?

Perú es un país con grandes diferencias socioculturales. La economía en su globalidad está creciendo, pero al mismo tiempo la pobreza y la desigualdad aumentan. En Perú más de la mitad de la población vive de manera precaria, ya que una de cada cinco personas vive en situación de extrema pobreza. Muchos niños y jóvenes en Perú tampoco tienen acceso a una educación adecuada, y son dejados de lado por los gobiernos. Esto es lo que Añañau quiere cambiar, para que así estos niños también posean las mismas oportunidades que los demás.

Dado que nosotros creemos en el poder de una buena educación para conseguir un futuro mejor Añañau es en primer lugar un proyecto socio educativo que trabaja dentro del sistema de apoyo, orientación y asesoramiento escolar desarrollando una propuesta nueva e innovadora, aplicando de manera estructurada y continua estrategias metodológicos que buscan desarrollar y mejorar las habilidades intelectuales y sensoriales; reforzando aquellos aprendizajes básicos adquiridos en los distintos niveles educativos, creando hábitos de estudio que permitan mantener un proceso de enseñanza y aprendizaje en lo social, emocional, cognitivo y lingüístico de los niños, niñas y adolescentes, propiciando una actitud positiva y activa hacia el aprendizaje. A través de esto queremos guiarlos hacia un futuro mejor y una vida independiente.

Because we believe in the power of good education as a diving board to a better future, Añañau is primarily an educational project.

Through guidance during the homework and learning while playing, we stimulate the development of the children and we try to create new opportunities. We motivate children to develop their talents and offer help where they face difficulties. Through helping the children believe in their own possibilities and abilities we want to guide them to a better future and an independent life.

De esta manera, Añañau ofrece apoyo en tres principales áreas:

PARTNERSCHAP (UNDER CONSTRUCTION)

WORD PEETOUDER

De kinderen van Añañau dienen te groeien en te ontwikkelen zoals alle andere kinderen van hun leeftijd. Jij kan hen hierbij helpen!

Wat betekent het om peetouder te worden bij Añañau?

Word meter of peter van één van onze kinderen. Dit betekent dat jij één van onze kinderen helpt in hun voeding, onderwijs, ontwikkeling, kortom in hun toekomst. Jij geeft hem of haar de mogelijkheid om dromen waar te maken en een andere persoon te worden in de toekomst.
Met jouw maandelijkse donatie helpen we een kind en zijn omgeving en op die manier kunnen we hen helpen een betere toekomst te bouwen.

Het meter/peterschap begint met het ontvangen van een startmapje met:
• info over je petekind, zijn familie en hun levensomstandigheden
• info over de organisatie
• enkele foto’s van je petekind en de organisatie
• een briefje of tekening van je petekind (afhankelijk van de leeftijd)

Je bepaalt zelf de grootte van je maandelijkse bijdrage (€20-€35-€50/maand).

Hoe gebeurt je maandelijkse bijdrage? Hiervoor werken we samen met vzw Qué bonito! in België. Dit garandeert dat het geld steeds integraal bij ons terecht komt, en dit op een transparante manier. Om de transactie vlot te laten verlopen kan dit best via een bestendige opdracht bij je bank met een vaste maandelijkse overschrijving op het rekeningnummer van vzw Qué bonito!:

IBAN BE92 9731 2324 7123 / BIC ARSPBE22
Vzw Qué bonito!, Landwaartslaan 20/01, 3600 Genk
met vermelding: 'gift aan ONG Añañau'

Wil je graag een fiscaal attest voor je bijdragen? Dat is mogelijk!
Laat je bestendige opdracht maandelijks gebeuren op het rekeningnummer van Leraars zonder Grenzen (vanaf minimum 40 euro op jaarbasis), met de vermelding 'gift aan LzG: Añañau'.

IBAN BE48 5230 8027 2427 / BIC TRIOBEBB
Leraars zonder Grenzen vzw, Jan de Graefstraat 7, 2600 Berchem
met vermelding: 'gift aan LzG project (Añañau)'

Gelieve deze vermelding niet te vergeten zodoende de gift goed bij Añañau terecht komt!

Je bouwt een persoonlijke connectie op

Naast de financiële steun bouw je ook een persoonlijke connectie op met je petekind. Dit is het unieke aspect van Añañau. Jouw petekind leert je kennen via een briefwisseling en is oprecht dankbaar dat je hem of haar steunt. Jouw persoonlijke aanmoedigingen helpen hem of haar ook door moeilijke momenten.

Om de 6 maanden zal je via e-mail nieuws over je petekind en de organisatie ontvangen en je ontvangt persoonlijk leuke post met een briefje of kaartje van jouw kind. Op de website en via Facebook kan je steeds up-dates en nieuwsberichten volgen over de organisatie en onze activiteiten.
Wij houden je regelmatig op de hoogte over de vorderingen van de organisatie en je kind!

De kinderen vinden het heerlijk om af en toe een briefje of nieuws te ontvangen van hun meter of peter. Ze vinden het heel fijn om hun meter of peter wat beter te leren kennen en een band met hen op te bouwen. Je kan daarom altijd iets verzenden of terugschrijven via post of e-mail. Wij zorgen indien nodig voor de Spaanse vertaling. Houd er wel rekening mee dat de leefwereld van je petekind danig kan verschillen van de onze.
Als je eventueel kleding of een cadeautje wilt opsturen, dan gaan deze natuurlijk rechtstreeks naar jouw petekind. Wij zorgen steeds dat dit bij je kind terecht komt.

Mailen kan naar info@ananau.org.

Post voor je petekind kan verstuurd worden op volgend adres:

Asociación ONG Añañau
tav ... (naam petekind)
Sadith Paez Montesinos
Urb. Santa Teresa B-14
Wanchaq - Cusco
PERU

foto peetouderschap 2

WORD VRIJWILLIGER

ldfkjlñad

Vraag je je soms af hoe jij je steentje kan bijdragen? Of plan je een trip naar Zuid-Amerika en wil je meer zin geven aan je reis? Ervaar het zelf en steek voor een tijd de handen uit de mouwen in ons onderwijsproject!

Vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsorganisatie is het land, de bevolking en de lokale cultuur op een andere en intense manier leren kennen en je hulp is er van betekenis. Een unieke ervaring die je zeker zal verrijken. Reizen wordt zo 'beter kijken' in plaats van 'alles zien'.

Añañau is een onderwijsproject en wil via educatie (kans)armoede tegen gaan. Met Añañau richten we ons op drie gebieden: onderwijs, gezondheid en de algemene ontwikkeling van het kind en de jongere. Als vrijwilliger help je mee in de dagdagelijkse projectwerking en huiswerkbegeleiding. Of je draagt bij aan één van de educatieve projecten.

It's the little things that make the big difference!

Verblijf

Als vrijwilliger heb je de keuze om te verblijven in een volledig bemeubeld appartement van het project samen met andere vrijwilligers.

Appartement

In het appartement verblijf je samen met andere vrijwilligers of studenten van Añañau. Elke vrijwilliger kan beschikken over een privékamer. De leefruimte, keuken en badkamer zijn gemeenschappelijk. Verder kan je gebruik maken van de patio en je hebt een schitterend uitzicht op de bergen.

Deze optie is ideaal voor vrijwilligers die graag zelfstandig wonen, koken en hun verblijf willen delen met andere vrijwilligers. Het appartement is volledig ingericht en uitgerust om te koken. Lakens en beddengoed zijn reeds voor je voorzien. Een verblijf in het appartement is een populaire keuze voor vrijwilligers die gedurende een langere periode wensen te verblijven in Cusco.

foto vrijwilligerswerk 2

Spaanse taal

We raden je aan om als vrijwilliger, al voor je vertrek, over een goede basiskennis van het Spaans te beschikken. Op deze manier zal je je voldoende kunnen uitdrukken in de omgang met de kinderen en zal je probleemloos kunnen overleggen met de medewerkers van het project. Hier ter plekke heb je eveneens de mogelijkheid om een intensieve cursus Spaans te volgen in het project, dit zolang je zelf wenst.

Voorwaarden

De vrijwilliger is minimum 18 jaar oud en beschikt over een attest van goed gedrag en zeden type II. Dit attest kan je aanvragen op je gemeente- of stadsdienst en dien je voor te leggen aan de organisatie.

Als organisatie vragen we je om je minstens vier volledige weken actief in te zetten in het project. Wil je daarbuiten graag uitstappen maken of vrije momenten beleven in het weekend of gedurende een bepaalde periode, dat kan in onderling overleg afgesproken worden tijdens de wekelijkse teamvergadering.

We verwachten van jou uiteraard veel energie en enthousiasme. Bovendien rekenen we erop dat je op eigen initiatief de werking van het project en de levensomstandigheden van de kinderen tracht te verbeteren.

Añañau hanteert eigen (vrijwilligers)richtlijnen voor het doen van vrijwilligerswerk. Ook zijn alle vrijwilligers verplicht onze gedragscode te ondertekenen voor het werken met kinderen.

Prijzen en meer info op aanvraag.

Volunteer 3

Contacteer ons voor meer informatie

foto Joy

Joy Meesens

Vrijwilligerscoördinator

Neem contact met mij op als je meer wilt weten. Vul het contactformulier in en je krijgt na een dag een reactie!

Getuigenissen

Een prachtig land waar je met warmte en een glimlach ontvangen wordt bij Añañau. Geluk, heel wat extra levenservaring en dankbaarheid van de kindjes en het team neem je mee terug naar huis. De ervaring was mooier dan ik me ooit had kunnen inbeelden!

Sandra Marrone
Sandra Marrone Vrijwilliger

Hier vind je de warmste knuffels, de mooiste lachjes en maak je de beste herinneringen.

Bep Van Doorsselaere
Bep Van Doorsselaere Vrijwilliger

DOE EEN DONATIE

Geef een kansarm kind een toekomst. Als vriend van Añañau help je ons het verschil te maken.

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €20.00

Met je donatie aan Añañau help je kinderen om hun dromen waar te maken. Dit betekent dat je onze kinderen helpt in hun voeding, onderwijs, ontwikkeling, kortom in hun toekomst. Je geeft hen de mogelijkheid om zich te ontplooien en degelijk onderwijs te genieten in een veilige en inspirerende leeromgeving.

Añañau dankt je voor je donatie!

STEUN AÑAÑAU

donate-img-left

DOE EEN DONATIE

Añañau is een non-profit organisatie. Dat betekent dat we geen enkele finaciële steun ontvangen van regeringen. Daarom kan Añañau alle hulp gebruiken en help je ons zo onze doelstellingen te verwezenlijken!

Had je graag een financiële donatie gedaan, dat kan via het rekeningnummer van onze vzw Qué bonito! in België. Op deze manier komt je donatie steeds integraal bij ons terecht en dit op een transparante manier.

IBAN  BE 92 9731 2324 7123 / BIC ARSPBE22
vzw Qué bonito! Landwaartslaan 20/1, 3600 Genk
met vermelding: 'gift aan Añañau - name'

Wil je graag een fiscaal attest voor je donatie? Dat is vanaf nu mogelijk!
Stort je gift op het rekeningnummer van Leraars zonder Grenzen (vanaf minimum 40 euro op jaarbasis), met de vermelding 'gift aan LzG: Añañau'.

IBAN BE48 5230 8027 2427 / BIC TRIOBEBB
Leraars zonder Grenzen vzw, Jan de Graefstraat 7, 2600 Berchem
met vermelding: 'gift aan LzG project Añañau'

Gelieve deze vermelding niet te vergeten zodoende de gift goed bij Añañau terecht komt!

ORGANISEER EEN
ACTIE

De Mont Ventoux oprijden, je haar afscheren, een garageverkoop organiseren, yogales geven, als ijsberen de Noordzee induiken, je haar blauw verven, een flashmob uitvoeren... voor goed onderwijs.

Al heel wat mensen hebben ongelooflijke dingen gedaan om geld in te zamelen voor Añañau. En elke dag opnieuw zijn er fantastische plannen om ons te steunen met een leuke actie! Waar zal jij voor gaan?

Alles is mogelijk! Niets is te gek!

volunteer-img-right
birthday-img-left

DONEER JE
VERJAARDAG

Doe dit jaar iets groots met je verjaardag. Rally je vrienden iets te schenken waardoor ze een verschil maken in het leven van arme kinderen en jongeren in Peru. En start op deze manier het volgende jaar met een hele hoop goede karma in je achterzak!

HELPEN OP EEN ANDERE MANIER

LIKE ONS OP FACEBOOK

VOLG ONS OP INSTAGRAM

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor de digitale nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten van Añañau!
Schrijf je in

CONTACTEER ONS

Añañau! Een onderwijsproject in Cusco, Peru.

Peru

Asociación ONG Añañau
Urb. Santa Teresa B-14, Wanchaq - Cusco
Tel. (+51) 950 338670
info@ananau.org

New website

Asociación ONG Añañau (Peru)
Sadith Paez Montesinos (+51) 986 187103
Ellen Bosch (+51) 950 338670

België

Vzw Qué bonito!
Jos Bosch (+32) (0)89 351019
quebonito@skynet.be

CONTACTFORMULIER

AÑAÑAU FOTOS

Añañau! Een onderwijsproject in Cusco, Peru.

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

HUIDIGE PROJECTEN

Añañau! Een onderwijsproject in Cusco, Peru.

NASCHOOLSE HUISWERKBEGELEIDING

Añañau heeft tot doel elk kind een zinvolle toekomst te bieden. Dit houdt in dat elk kind recht heeft op een goede intellectuele opvoeding, kwaliteitsvol onderwijs en later een goed beroep.

Project Naschoolse huiswerkbegeleiding1

ICT-PROJECT

Een virtuele educatieve bibliotheek in Añañau. Een project rond computervaardigheden en ICT met steun van de provincie Limburg.

ICT-project

GEZONDHEIDSEDUCATIE

Naast een jaarlijkse medische campagne, werken we in Añañau ook rond een goede gezondheid door middel van allerlei educatieve workshops en psycho-educatie.

Project Gezondheidseducatie

OUDERPARTICIPATE

Een project waarbij de organisatie de Peruviaanse ouders meer mogelijkheden biedt om betrokken te zijn bij de (onderwijs)ontwikkeling van hun kinderen en deze te ondersteunen via sociaal-culturele interventies.

Project ouderparticipatie1

SCHRIJFDANS

Een project rond het stimuleren van de schrijfvoorbereidende vaardigheden voor onze kinderen vanaf 4 jaar.

Project Schrijfdans

ONZE PROJECTEN

Bekijk alle projecten  

NASCHOOLSE HUISWERKBEGELEIDING

Añañau heeft tot doel elk kind een zinvolle toekomst te bieden. Dit houdt in dat elk kind recht heeft op een goede intellectuele opvoeding, kwaliteitsvol onderwijs en later een goed beroep.

Project Naschoolse huiswerkbegeleiding1

GEZONDHEIDSEDUCATIE

Naast een jaarlijkse medische campagne, werken we in Añañau ook rond een goede gezondheid door middel van allerlei educatieve workshops en psycho-educatie.

Project Gezondheidseducatie

EVENTKALENDER

Bekijk alles  
Zaterdag 17 november, 2018

Music@theCasino benefietevenement van vzw Qué bonito tvv Añañau!

Voor de derde keer organiseren we het muzikaal benefietevenement 'Music@theCasino' in het Casino Modern te Waterschei. Wederom kan u genieten van een schitterend muzikaal programma met prachtige muzikanten en van de overheerlijke hapjes, uitgelezen wijnen, lekkere streekbieren ...

Zoals de vorige edities is de opbrengst ten voordele van het ngo-onderwijsproject Añañau in Cusco, Peru.
En dit jaar doen we dit in samenwerking met Rotary Club Genk-Noord.

Noteer alvast dit evenement in je agenda en breng je vrienden en kennissen op de hoogte!

See you there…!

Met hartelijke groeten,
het Qué bonito-team en de Vrienden van Añañau

Liesbet

Fantastische berichten uit het Noorden!

Music@theCasino benefietevenement van vzw Qué bonito!   Op zaterdag 17 november vond opnieuw het prachtige benefietfeest plaats van vzw Qué bonito in het Casino Modern in Genk ter ondersteuning van de projectwerking van Añañau in Peru. Dit schitterende muzikale evenement werd mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van tal van vrienden en familie en heel […]

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor de digitale nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten van Añañau!
Schrijf je in
logo’s website strook4

HET TEAM

foto team

Asociación ONG Añañau werd in december 2014 opgericht door Sadith Paez Montesinos en Ellen Bosch. Zij leerden elkaar in 2010 kennen tijdens hun vorige werk in een non-profit organisatie, waar zij verantwoordelijk waren voor de coördinatie en organisatie van het project en zijn werking. Ook stonden zij in voor de pedagogische begeleiding van de kinderen in hun ontwikkeling en leerproces. Na 4 jaar samen gewerkt te hebben, besloten zij om samen een nieuw onderwijsproject op te richten. Asociación ONG Añañau werd geboren!

"What makes us strong? Teamwork!"

"Het is onze missie om een inspirerende en veilige leeromgeving te creeëren waarin Peruviaanse kinderen en jongeren kunnen ontdekken, leren, ontwikkelen, delen en in aanraking komen met hun talenten en dromen."

DSCN0015

Sadith PAEZ MONTESINOS

Oprichter / Directrice
foto team Ellen

Ellen BOSCH

Oprichter / Projectverantwoordelijke en Internationale Coördinatie
foto team Joy

Joy MEESENS

Vrijwilligerscoördinator
foto team Myrian

Myrian GARCIA CASTILLO

Leerkracht
foto team Juan

Juan BONETT PEÑA

Leerkracht ICT
team-member-2

Kely BONETT PEÑA

Leerkracht Spaans

Sadith Paez Montesinos, afkomstig uit Cusco, Peru, volgde de opleiding vroedkunde en ontwikkeling van het jonge kind aan de Universiteit Andina in Cusco. Zij specialiseerde zich verder en volgde nadien nog een bijkomende opleiding rond pre- en postnatale stimulatie, waarna ze als vroedkundige aan de slag ging in het Regionale ziekenhuis van Cusco. Dit is het ziekenhuis van de staat, waar de arme bevolking terecht kan voor medische zorgen. Hierna werkte Sadith 2 jaar in het gezondheidscentrum van de wijk Ttío in Cusco. Door een voortdurend tekort aan middelen en personeel, werd de werksituatie hier ingewikkeld en besloot zij een andere uitdaging aan te gaan. In 2008 ging Sadith aan de slag in de organisatie Máximo Nivel, waar zij verantwoordelijk was voor de internationale coördinatie. Zij werkte er ook samen met verschillende sociale organisaties, instellingen en opvangtehuizen in Cusco en leerde zo een uitgebreid sociaal netwerk van ontwikkelingshulp kennen. In 2010 begon zij voltijds te werken in een non-profitorganisatie in Cusco en leerde er Ellen kennen als collega.
In Añañau is Sadith de verantwoordelijke voor het opvoedkundige aspect en coördineert zij samen met Ellen de educatieve programma's en projecten. Daarnaast volgt ze de kinderen op in hun groei en ontwikkeling en staat in voor de organisatie van de gezondheidscampagnes. Sadith begeleidt de groep van de oudere kinderen (vanaf het tweede leerjaar tot op dit moment 17 jaar).

De Belgische Ellen Bosch studeerde voor leerkracht secundair onderwijs aan de Provinciale Hogeschool van Limburg. Tijdens haar laatste jaar specialiseerde ze zich in het ontwikkelen van educatieve workshops en programma’s voor kinderen en jongeren en werkte hier haar eindwerk rond uit. Zij werkte onder andere educatieve programma's uit voor het centrum voor hedendaagse kunst Z33 in Hasselt en verschillende andere Hasseltse musea. In 2010, na zeven jaar les gegeven te hebben, reisde zij rond in Peru en ging er aan de slag in een organisatie voor ontwikkelingshulp in Cusco, eerst als vrijwilliger en later als verantwoordelijke voor de coördinatie en uiteindelijk als projectverantwoordelijke. In 2015 volgde Ellen nog een bijkomende opleiding omtrent ontwikkelingssamenwerking en de non-profitsector.
In Añañau is Ellen verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van de projectwerking en de organisatie van de educatieve programma's. Daarnaast onderhoudt ze de internationale contacten en staat ze in voor de coördinatie, begeleiding en opvolging van de buitenlandse stages van studenten die stage komen lopen in het project

Verder werd de Peruviaanse Myrian García Castillos in dienst genomen als verantwoordelijke voor de groep van de kleuters. Myrian is kleuterjuf van opleiding en werkt hiernaast al zo’n 10 jaar in een kleuterschool in Cusco. Met veel geduld en heel veel liefde staat zij elke dag de kleinste kinderen (van 3 tot 6 -7 jaar) bij tijdens hun huiswerk of de andere educatieve activiteiten.

In september 2018 kwam ook de Belgische Joy Meesens erbij om het team te versterken. Joy is leerkracht lager onderwijs van opleiding en zal met haar kennis en ervaring als educatief medewerkster de projectwerking inhoudelijk mede ondersteunen. Joy helpt daarnaast mee in de coördinatie en staat in voor het begeleiden en ondersteunen van vrijwilligers gedurende hun periode in het project.

Tot slot worden zij in de dagdagelijkse werking bijgestaan door vrijwilligers en studenten uit hoofdzakelijk België en Nederland. De vrijwilligers en studenten bieden gedurende een periode ondersteuning in het project door mee te helpen in de huiswerkbegeleiding of de educatieve projecten, of door de uitwerking van een stageproject, thesis of bachelorproef.

foto mission

Wat is ons doel op lange termijn?

Peru is een land van grote verschillen. De totale economie is groeiende, maar tegelijk neemt de armoede en de ongelijkheid toe. In Peru leeft ruim de helft van de bevolking in armoede. 1 op 5 personen in extreme armoede! Ook hebben nog steeds heel wat kleuters, kinderen en jongeren in Peru geen toegang tot degelijk onderwijs. Nog te vaak worden kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen en etnische minderheden uit het oog verloren. Hier wil Añañau wat aan doen, zodat ook zij dezelfde kansen krijgen als anderen!

Omdat we geloven in de kracht van goed onderwijs als springplank naar een betere toekomst, is Añañau in de eerste plaats een educatief project.

Via huiswerkbegeleiding en spelerend leren stimuleren we met Añañau de ontwikkeling van de kinderen en trachten we nieuwe kansen te creëren. We stimuleren kinderen in het ontplooien van hun talenten en bieden hulp waar ze het moeilijk hebben. Door de kinderen te laten geloven in hun eigen mogelijkheden en vaardigden willen we hen op weg helpen naar een betere toekomst en een zelfstandig leven.

Hiervoor biedt Añañau hulp op 3 gebieden:

"Onderwijs, Gezondheid en de algemene Socio-culturele ontwikkeling."

Daarnaast vinden we het belangrijk om samen te werken met de ouders en de gemeenschap. Via workshops en activiteiten trachten we hun betrokkenheid  en participatie te vergroten en werken we rond empowerment. Verder biedt de organisatie ook een scholingsprogramma voor moeders aan om alfabetisme tegen te gaan.

Naast de projecten met eigen kinderen en gezinnen werkt Añañau ook samen met andere organisaties in San Jeronimo en in Cusco. Via materiële hulp en het sturen van vrijwilligers proberen we met Añañau ook ons steentje bij te dragen in ziekenhuizen, lokale scholen en andere sociale projecten met kinderen.

Añañau betekent ‘Qué bonito!´ in het Spaans. Met deze naam werd een vzw in België opgericht.

In België wordt Asociación ONG Añañau vertegenwoordigd door de vzw Qué Bonito! en ondersteund door de Noord-Zuidraad van de stad Genk, de provincie Limburg, door Leraars zonder Grenzen en door de 4de pijler van de Vlaamse ontwikkelingssamenwerking.

Texto

fgsdgfsdgfsdfgsdfg

[gs_logo]

NASCHOOLSE HUISWERKBEGELEIDING

58,345 Hours For Clean Water

Praesent blandit ornare augue et aliquam. Morbi sit amet nisl vitae nisi tempus imperdiet quis quis nullaneque at euismod porttitor, dui ante viverra sem, sit amet venenati gula nulla dictum ante. Duis sit amet sapien consequat, commodo lacus nec, porta odio. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Quisque elit purus, iaculis sed nunc eu, imperdiet facilisis arcu. Donec eget rutrum lacus, in fermentum augue. Aliquam tristique rutrum felis, a eleifend lacus tempor sed. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Donec et sodales elit.

Establishing Best Practices

Sed vel venenatis dui, sed sodales diam. Vivamus nisl tortor, ultrices eu urna sit amet, scelerisque rutrum libero. Praesent semper, risus sed posuere condimentum, urna enim iaculis felis, vitae elementum diam lacus eu massa. Vivamus nec arcu volutpat, tempus urna sit amet, dictum mauris. Donec lacinia felis at magna varius, sed pellentesque quam dignissim. Mauris purus dui, imperdiet vel pulvinar non, convallis commodo lorem. Pellentesque pharetra ultrices feugiat. Nulla imperdiet diam fringilla libero consequat commodo. Aliquam vestibulum dapibus mi, ut ornare velit elementum vitae. Aenean urna leo, ultricies fermentum tellus vitae, faucibus ultrices diam. Morbi diam odio, ultricies convallis purus vestibulum, accumsan sodales tortor. Suspendisse dignissim risus tristique turpis dapibus pharetra. Fusce non arcu eget sapien.

English Text

BECOME A GODPARENT

The children of Añañau need to grow and develop like all of the other children of their age. You can help them doing this!

What does it mean to become an Añañau godparent?

Become a godmother or godfather of one of our children. This means that you help one of our children with their education, nutrition and development. You will help them with their future. You will give him or her the possibility to realize their dreams and to become an independent person along the way.
With your monthly donation we will help a child and his family and in this way we can help to build them a better future.

The godparentship starts with receiving a starting folder which includes:
• information about your godchild and his/her family
• information about the organization
• 2 photos of your godchild
• a letter or drawing of your godchild (depending on the age)

You can determine the amount of your monthly contribution yourself (€20-€35-€50/month).

How does your monthly contribution will happen? To make this possible, we are working together with the nonprofit association Qué bonito! in Belgium. In this way we can guarantee that your money will always end up integrally at our organization, in a transparent and verifiable way. To ensure a smooth transaction, we reccommend to create an automatic monthly transfer at your bank, using the following account number:

IBAN BE92 9731 2324 7123 / BIC ARSPBE22
Vzw Qué bonito!, Landwaartslaan 20/01, 3600 Genk
with statement: 'donation for NGO Añañau'

Would you like a tax certificate for your donations?
This is also possible! (only in Belgium)

Let your monthly transfer happen on the account number of the association Teachers without Borders (a minimum of 40 euro per year), with the statement 'donation for LzG: project Añañau'.

IBAN BE48 5230 8027 2427 / BIC TRIOBEBB
Leraars zonder Grenzen vzw, Jan de Graefstraat 7, 2600 Berchem
with statement: 'donation for LzG: project Añañau'

Please don't forget to mention this statement to make sure your donation ends up at our organization!

You will build a personal connection

Beside financial support you will build a personal connection with your godchild. This is what makes the Añañau sponsorship so unique. Your godchild gets to know you by exchanging letters with you and is genuinely thankful for your support. Your personal encouragement helps them through tough times.

You will receive news about your godchild and the organization by email twice a year, as well a nice personal letter or card from your godchild. On our website and our Facebook page you can also follow us.
We will keep you regularly informed about the progress of the organization and your godchild!

The children love to receive some news or a letter from their godparents every once in a while. They really want to get to know you a little better and they would like to connect with you. Therefore you can always send or write them something per mail or email. If necessary, we will take care of the Spanish translation. Keep in mind, however, that the life situations or environment of your godchild may differ completely from yours.

If you would like to send clothes or a present to your godchild, we will make sure it goes directly to your child.

You can send an email at info@ananau.org.

If you'd rather send something by mail, this is our post address:

Asociación ONG Añañau
to ... (name godchild)
Sadith Paez Montesinos
Urb. Santa Teresa B-14
Wanchaq - Cusco
PERU

foto peetouderschap 2

BECOME A VOLUNTEER

ldfkjlñad

Do you ever wonder how you can contribute? Or are you planning a trip to South-America and want to give more meaning to your journey? Experience it yourself, roll up your sleeves and help us for a while at the project!

Volunteering in a developmental organization is to get to know the country, the people and the local culture in a whole different and intense way and your help will really make a difference. It is an unique experience that will surely enrich you. To travel will be 'to see well' instead of 'to see everything'.

Añañau is an educational project and wants to reduce poverty and the lack of opportunities through education. In Añañau we focus on three areas: education, health and the overall social-cultural development of the children and adolescents. As a volunteer you can help in the activities of the daily after school program of the organisation. Or you can contribute to one of the current educational projects.

It's the little things that make the big difference!

Accommodation

As a volunteer you have the option to stay in a fully equipped apartment together with other volunteers.

Apartment

In the apartment you will live together with other volunteers or students from Añañau. Every volunteer can have a private room if wished. The living room, kitchen and bathroom are for common use. Furthermore, you can make use of the patio and you'll have an excellent view over the mountains.

This option is ideal for volunteers that love to live and cook independently and want to share their residence with other volunteers. The apartment is fully equipped and furnished. Sheets and bed linen are already facilitated. A residence in the apartment is a popular choice for volunteers that would like to stay in Cusco for a longer period of time.

11013060_10205400889955810_7052243665306978516_n

Spanish language

We strongly reccommend for volunteers to already have a good basic level in the Spanish language before your arrival. This way you'll be able to express yourself sufficiently during your contact with the children and you will be able to speak with the team members of the project without any problems. At Añañau we also offer intensive spanish classes to improve your level. You can decide exactly how long you'd like to follow classes.

Conditions

The volunteer is at least 18 years of age and is able to present us a certificate of good conduct. You can request this certificate at your municipal or city service.

As an organization, we ask you to actively deploy you for at least four full weeks in the project. Do you want to make excursions or experience free moments for a certain period of time during your stay at the project, this is certainly posible and can be agreed upon in advance or during the weekly team meeting.

Of course we expect a lot of energy and enthusiasm from you as a volunteer. In addition, we rely on you to take initiative to improve the educational programs of the project and the living conditions of the children.

Añañau uses (volunteer) guidelines for voluntary work. Also, all volunteers are required to sign our code of conduct for working with children.

Prices and more info on request .

Volunteer 3

Contact us for more information

foto Joy

Joy Meesens

Volunteer Coordinator

Please, feel free to ask for any information. Fill in the contact form and I will come back to you within a day!

Testimonials

A beautiful country where you are warmly received at Añañau with a lot of smiles. You will leave the project with a lot of extra life experience, happiness and gratitude of the kids and the team. This experience was more beautiful than I could ever imagine!

Sandra Marrone
Sandra Marrone Volunteer

Here you will find the warmest hugs, the most beautiful laughs and make the best memories.

Bep Van Doorsselaere
Bep Van Doorsselaere Volunteer

[mc4wp_form]

Thank you for your donation!

Your transaction failed, please try again or contact site support.

You must be logged in to view your donation history. Please login using your account or create an account using the same email you used to donate with.

Log into Your Account

CURRENT PROJECTS

View all  

AFTER SCHOOL PROGRAM

Añañau aims to offer each child a meaningful future. This implies that every child is entitled to good intellectual, quality and inclusive education.

Project Naschoolse huiswerkbegeleiding1

HEALTH EDUCATION

In addition to an annual medical campaign, we also work in Añañau around good health through a variety of educational workshops and psycho-education.

11999649_10154177559060016_3853254521474171306_o(1)

UPCOMING EVENTS

View all  
Saturday November 17, 2018

Music@theCasino fundraising concert of vzw Qué bonito to support Añañau!

Music @ theCasino fundraising event of vzw Qué bonito to support the project of Añañau!
For the third time, we organize the musical benefit event 'Music @ theCasino' at Casino Modern in Genk, Belgium.

Again you can enjoy a wonderful musical program with extraordinary musicians and delicious snacks, fine wines, tasty regional beers ...

Like the previous editions, the proceeds are for the benefit of the educational project of the NGO Añañau in Cusco, Peru.
And this year we are doing this in collaboration with Rotary Club Genk-Noord.

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

NEWSLETTER SIGN-UP

Sign up for our newsletter and get all the latest news about the activities of Añañau!
Subscribe Now
logo’s website strook4

CONTACT US

Añañau! An educational project in Cusco, Peru.

Peru

Asociación ONG Añañau
Urb. Santa Teresa B-14, Wanchaq - Cusco
Tel. (+51) 950 338670
info@ananau.org

Añañau FINAL curvas color fondo transparente

Asociación ONG Añañau (Peru)
Sadith Paez Montesinos (+51) 986 187103
Ellen Bosch (+51) 950 338670

Belgium

Vzw Qué bonito!
Jos Bosch (+32) (0)89 351019
quebonito@skynet.be

CONTACT FORM

PRICING PAGE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam pulvinar eleentum vestibulum.

We’re the people who actually make an impact in changing the world for the better – we leave just endlessly talking about it to other people. On our platform people who want to help meet people, who are in need of support. Directly & transparent. When will you join? Above all you! You and the tens of thousands of world-improvers, who make betterplace.org grow and thrive.

Lorem ipsum dolor sit amet, ad mea mazim putant dissentias. Dico primis cum et, et verear aliquid equidem ius, mel no nonumes nostrum dissentiunt. Nulla ubique docendi his te, eu magna epicurei eum, habeo lorem ei pro. Corpora phaedrum posidonium te has, ne usu torquatos expetendis contentiones, id principes vulputate duo. Mundi atomorum has ea.

189$

Per Year

Designer

Access to entire collection

Access to new releases

Support & Updates

HTML version included

  Subscribe Now    

199$

Per Year

Designer & Developer

Access to entire collection

Access to new releases

Support & Updates

HTML version included

  Subscribe Now    

289$

Per Year

Developer

Access to entire collection

Access to new releases

Support & Updates

HTML version included

  Subscribe Now    

Q: What we do and why we do it?

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin vel fringilla, orci ac euismod semper, magna diam porttitor mauris, quis sollicitudin sapien justo in libero. Vestibulum mollis mauris enim. Morbi euismod magna ac lorem rutrum elementum. Donec viverra auctor lobortis. Pellentesque eu est a nulla placerat dignissim.

Q: Phasellus Molestie Magna Non Est Bibendum Non?

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin vel fringilla, orci ac euismod semper, magna diam porttitor mauris, quis sollicitudin sapien justo in libero. Vestibulum mollis mauris enim. Morbi euismod magna ac lorem rutrum elementum. Donec viverra auctor lobortis. Pellentesque eu est a nulla placerat dignissim.

Q: Nullam In Dui Mauris. Vivamus?

Duis aliquet egestas purus in blandit. Curabitur vulputate, ligula lacinia scelerisque tempor, lacus lacus ornare ante, ac egestas est urna sit amet arcu. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin vel ante a orci tempus eleifend ut et magna. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

MAKE A DONATION

Give an underprivileged child a future. As a friend of Añañau, you help us make the difference.

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €20.00

Your donation supports Añañau's live-changing work. With your donation you help children to make their dreams come true. This means that you are helping them in their alimentation, education, development, in short in their future. You give them the opportunity to grow as a person and enjoy proper education in a safe and inspiring learning environment.

Añañau thanks you for your donation!

AÑAÑAU PHOTOS

Añañau! An educational project in Cusco, Peru.

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

IMAGE CAPTION OR TITLE

EVENTS CALENDAR

OUR PROJECTS

Añañau! An educational project in Cusco, Peru.

AFTER SCHOOL PROGRAM

Añañau aims to offer each child a meaningful future. This implies that every child is entitled to good intellectual, quality and inclusive education.

Project Naschoolse huiswerkbegeleiding1

ICT-PROJECT

A virtual educational library in Añañau. A project about computer skills and ICT with support from the province of Limburg (Belgium).

close_the_gap_peru_foto_eddie_schrevens2′

HEALTH EDUCATION

In addition to an annual medical campaign, we also work in Añañau around good health through a variety of educational workshops and psycho-education.

11999649_10154177559060016_3853254521474171306_o(1)

PARENT PARTICIPATION

A project to offer the Peruvian parents more opportunities to be involved in the learning process and development of their children and to support them through social-cultural interventions.

Project ouderparticipatie1

DANCE WRITING

A project to stimulate the pre-writing skills for children from 4 years of age.

DSCN9569

SUPPORT AÑAÑAU

donate-img-left

MAKE A DONATION

Añañau is a nonprofit organization. This means that we don't receive any financial support from governments. Therefore, Añañau can use all your help to achieve their goals!

If you would like to support the organization with a gift, you can make a donation on the account number of our nonprofit foundación Qué bonito! in Belgium. This way your donation always ends up completely at our organization in a transparent way.

IBAN  BE 92 9731 2324 7123 / BIC ARSPBE22
vzw Qué bonito! Landwaartslaan 20/1, 3600 Genk
with statement: 'donation for Añañau - name'

ORGANIZE A
FUNDRAISER

Climb a mountain, shave of your beard, organize a garage sale, give a yoga class, swim the ocean, throw a party, run a marathon, dye your hair blue, bake cookies, host a music festival, do a flashmob... for good education.

Already a lot of people have done some pretty amazing things to raise money for Añañau. And they’re thinking of new things to do every day. What will you do?

volunteer-img-right
birthday-img-left

DONATE YOUR
BIRTHDAY

This year, do something great with your birthday. Rally your friends to give back by making a difference in the lives of poor youth around the world, and start your next year of life with some karma in your back pocket.

OTHER WAYS TO HELP

Spread the word! The more people who find out about the project, the more support it will get. So post a link to the project site on your Facebook page or include it in your email-signature. Or print out the project page and pin it to a noticeboard in your school! You can always donate anonymously. Rather than a one-off donation, you can become somewhere in the “real world”.

LIKE US ON FACEBOOK

FOLLOW US ON INSTAGRAM

NEWSLETTER SIGN-UP

Sign up for our newsletter and get all the latest news about the activities of Añañau!
Subscribe Now

F.A.Q. (UNDER CONSTRUCTION)

Q: What we do and why we do it?

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin vel fringilla, orci ac euismod semper, magna diam porttitor mauris, quis sollicitudin sapien justo in libero. Vestibulum mollis mauris enim. Morbi euismod magna ac lorem rutrum elementum. Donec viverra auctor lobortis. Pellentesque eu est a nulla placerat dignissim.

Q: Phasellus Molestie Magna Non Est Bibendum Non?

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin vel fringilla, orci ac euismod semper, magna diam porttitor mauris, quis sollicitudin sapien justo in libero. Vestibulum mollis mauris enim. Morbi euismod magna ac lorem rutrum elementum. Donec viverra auctor lobortis. Pellentesque eu est a nulla placerat dignissim.

Q: Nullam In Dui Mauris. Vivamus?

Duis aliquet egestas purus in blandit. Curabitur vulputate, ligula lacinia scelerisque tempor, lacus lacus ornare ante, ac egestas est urna sit amet arcu. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin vel ante a orci tempus eleifend ut et magna. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Q: Sed Auctor Neque Eu Tellus Rhoncus Ut Eleifend Nibh?

Duis aliquet egestas purus in blandit. Curabitur vulputate, ligula lacinia scelerisque tempor, lacus lacus ornare ante, ac egestas est urna sit amet arcu. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere.

Q: In Pellentesque Faucibus Vestibulum. Nulla?

Duis aliquet egestas purus in blandit. Curabitur vulputate, ligula lacinia scelerisque tempor, lacus lacus ornare ante, ac egestas est urna sit amet arcu. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere.

IN THE PRESS (UNDER CONSTRUCTION)

WE'RE NOT DOING ENOUGH TO ENGAGE PARENTS TO HELP

Aliquam pulvinar eleentum vestibulum. Quisque nec dignissim velit, eu ultricies est. Lorem ipsum dolor sit amet, dignissim velit, eu ultricies est consectetur adipiscing elit.

TheRepublic.com - June 20, 2013

SENATE PANEL REJECTS TEACHER REVIEW DELAY

A bill that would delay the major impact of Louisiana’s new teacher evaluations for one year failed in a state Senate panel Thursday.

NGOnews.com - July 05, 2013

CHARITY CASH ´GOING TO SYRIAN TERROR GROUPS´

Aliquam pulvinar eleentum vestibulum. Quisque nec dignissim velit, eu ultricies est. Lorem ipsum dolor sit amet, dignissim velit, eu ultricies est consectetur adipiscing elit.

ChildrenUnited.com - August 20, 2013

CHILDREN’S RIGHTS GROUP USING A BLOOD LABEL AGAINST ISRAEL

A bill that would delay the major impact of Louisiana’s new teacher evaluations for one year failed in a state Senate panel Thursday.

SaveTheWisdom.com - June 20, 2013

DANCING AROUND GENOCIDE

Aliquam pulvinar eleentum vestibulum. Quisque nec dignissim velit, eu ultricies est. Lorem ipsum dolor sit amet, dignissim velit, eu ultricies est consectetur adipiscing elit.

TheRepublic.com - June 20, 2013

“AMNESTY IRRATIONAL” - THE STATE OF RIDICULOUSNESS

A bill that would delay the major impact of Louisiana’s new teacher evaluations for one year failed in a state Senate panel Thursday.

NGOnews.com - July 05, 2013

"PEACE NOW´S MARGIN OF ERROR"

Aliquam pulvinar eleentum vestibulum. Quisque nec dignissim velit, eu ultricies est. Lorem ipsum dolor sit amet, dignissim velit, eu ultricies est consectetur adipiscing elit.

ChildrenUnited.com - August 20, 2013

CHILDREN’S RIGHTS GROUP USING A BLOOD LABEL AGAINST ISRAEL

A bill that would delay the major impact of Louisiana’s new teacher evaluations for one year failed in a state Senate panel Thursday.

SaveTheWisdom.com - June 20, 2013

OUR TEAM

DSCN6516

NGO Añañau was founded in December 2014 by Sadith Paez Montesinos and Ellen Bosch. They met in 2010 during their previous work in a non-profit organization, where they were responsible for the coordination and organization of the project and its functioning. They also vouched for the pedagogic guidance of the children in their development and learning process. After 4 years of working together, they decided to start a new educational project together. Asociación ONG Añañau was born!

"What makes us strong? Teamwork!"

"Our mission is to create an inspiring and safe learning environment in which Peruvian children and youngsters can discover, learn, develop, share and connect their talents and dreams."

DSCN0015

Sadith PAEZ MONTESINOS

Founder / Director
DSCN7788

Ellen BOSCH

Founder / International Coordinator
foto team Joy

Joy MEESENS

Volunteer Coordinator
foto team Myrian

Myrian GARCÍA CASTILLO

Teacher
foto team Juan

Juan BONETT PEÑA

ICT Teacher
team-member-2

Kely BONETT PEÑA

Spanish Teacher

Sadith Paez Montesinos, from Cusco, Peru, studied Midwifery and the Development of the young child at the Andina University in Cusco. She continued specializing her profession with additional studies on Prenatal and Postnatal Stimulation. After completing these studies she started working as a midwife in the Regional Hospital of Cusco. This hospital is run by the state and this is where the poorest population of this region is admitted for medical care. After several years working there, Sadith started to work at the health center of the Ttío district in Cusco for about two years. Because of a permanent deficiency in means and staff, the working situation there got too complicated and she decided to start another challenge. In 2008 Sadith started working for the organization Máximo Nivel, where she was responsible for the international coordination. She worked together with different social organizations, institutions and shelters in Cusco and she got to know an ample social network in the world of developmental aid. In 2010 she started to work full time in a non-profit organization in Cusco and got to know Ellen, working there as well as her colleague.
At Añañau Sadith is responsible for the educational aspect of the organization. Together with Ellen she coordinates the educational programs and projects given. Meanwhile
she is responsible for the follow-up of the childrens’ fysical and emotional development, as well as the organization of the health campaigns. During the afternoon Sadith is mentoring the oldest children (7-17 years of age).

The Belgian Ellen Bosch studied at the PXL University College at the faculty of Education (Expressive Education, Art and Languages). During her last year she specialized in the development of educational programs or workshops for children and youths and elaborated her final work on this. She created educational programs for the center of contemporary art Z33 in Hasselt and other different museums in Belgium, involving children and youths in actual and contemporary tendencies and theme's in art and human society. In 2010, after being a teacher for 7 years and due to a growing interest by getting involved in social work and development aid, she travelled around Peru and got to work for an nonprofit organization for development aid in Cusco, first as a volunteer and later on as the responsible for the coordination of the educational programs and the project. In 2015 Ellen followed additional studies on development cooperation and the nonprofit sector.
At Añañau, Ellen stands for the general coordination of the organization and the educational programs. Meanwhile she is also responsible for the international contacts and fundraising as well. She also accompanies and follows up the trainees during their internship in the project.

In addition the Peruvian Myrian García Castillos was recruited and is responsible for the group of infants. Myrian is a great help to our smallest children (4 to 6-7 years of age). She has been working as a kindergarten teacher in Cusco for ten years already. Besides that, she is working with Añañau as well.

In September 2018, the Belgian Joy Meesens also joined the team. Joy is a primary school teacher and with her knowledge and experience in education she supports the project substantively. Joy also helps in the coordination of the daily activities and provides guidance and support for volunteers during their period in the project.

Finally, they are assisted on a daily base by volunteers and students from Peru or from abroad. They offer support in the project for a period of time by helping in the after school program and the other educational projects, or by the elaboration of an internship project, dissertation or thesis.

OUR MISSION

14947720_1246076348776146_215876098287764910_n

What is our goal in the long run?

Peru is a country of big differences. The entire economy is growing, but at the same time the poverty and the inequality increase. In Peru the large half of the population lives in poverty. One in five persons in extreme poverty. A lot of infants, children and youths in Peru also still don't have access to proper education. Too often children and youths from deprived families and ethnic minorities are lost out of sight. This is what Añañau wants to change, in order that they also receive the same opportunities as others!

Because we believe in the power of good education as a diving board to a better future, Añañau is primarily an educational project.

Through guidance during the homework and learning while playing, we stimulate the development of the children and we try to create new opportunities. We motivate children to develop their talents and offer help where they face difficulties. Through helping the children believe in their own possibilities and abilities we want to guide them to a better future and an independent life.

Therefore Añañau offers assistance on 3 areas:

"Education, Health and the overall Social-cultural Development."

Working together with the parents and the community is very important to us. Through workshops, a literacy program for mothers and other educational activities we attempt to extend their involvement and participation and we work around empowerment.

Besides the projects with the children and families connected to Añañau, we also work together with other organisations in San Jeronimo and Cusco. Through material aid and by sending out volunteers, we attempt to help out hospitals, local schools and other social projects that involve children.

Añañau means 'Qué bonito!' in Spanish. With this name a foundation in Belgium was founded.

In Belgium Asociación ONG Añañau is represented by the non-profit association Qué bonito! and supported by the Noord-Zuidraad of the city of Genk, the province of Limburg, by Leraars zonder Grenzen (Teachers without Borders) and the 4th pillar of the Flemish development cooperation.