Oudervergadering

In november hielden we opnieuw de maandelijkse oudervergadering. Op de vergaderingen worden doorgaans allerlei belangrijke dingen besproken met alle ouders in verband met de activiteiten van de projectwerking en de ontwikkeling van de kinderen. Daarna kunnen de ouders individueel een gesprekje voeren over hun kind.

Op elke oudervergadering stellen de nieuwe vrijwilligers, studenten of teamleden zich kort voor. Vervolgens stellen de ouders zich voor en vertellen ze wie hun zoon/dochter is.

Allereerst begonnen we met het uitleggen van het vakantieprogramma. Het schooljaar is bijna voorbij, maar het project loopt vanaf 7 januari gewoon door in de zomervakantie. In de vakantie moet er geen huiswerk worden gemaakt en kunnen we meer specifieke activiteiten organiseren om de achterstanden van de kinderen bij te werken. Ook zijn er heel wat leuke en ontspannende educatieve activiteiten zoals Engelse lessen, schaken… Belangrijk is natuurlijk om te weten of er kinderen zijn die met hun gezin op familiebezoek gaan in een dorpje van waar ze afkomstig zijn. Indien dat het geval is geven we hen een boekje met extra oefeningen mee zodat ze kunnen blijven oefenen.

Ook zijn de resultaten voor het medisch onderzoek binnen. Door de voorgaande onderzoeken en behandelingen en het voedingsprogramma met de dagelijkse maaltijd, waren deze over het algemeen zeer positief. Na de vergadering besprak tía Sadith alle resultaten individueel met de ouders.

Tot slot vertelde de papa van Lizveth zijn ervaring over hun studerende dochter in huis. Lizveth is één van de oudste kinderen van de projectwerking en zal met de steun van Añañau haar ingangsexamen doen om naar de universiteit te gaan. Hij vertelde dat Lizveth zich hard aan het voorbereiden is en veel studeert. Alle ouders zijn heel enthousiast hierover.

Om het jaar op een leuke manier af te sluiten organiseren we binnenkort een kerstfeest met alle gezinnen. Hierover kan u meer lezen in een volgend bericht!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven