Dag van de Student in Peru

Op woensdag 23 september hebben we Día del Estudiante gevierd in Peru! We wilden die dag heel goed gedaan zeggen tegen al onze leerlingen en aan studenten over de hele wereld! Aan al deze slimme en gemotiveerde kinderen, adolescenten en volwassenen die elke dag hun best doen om te studeren, te leren, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te groeien als persoon en die soms zelfs in de meest moeilijke omstandigheden een manier vinden om zich in te zetten. We zijn zo trots op jullie! Mogen jullie altijd zo creatief, moedig en hardwerkend blijven!

Hier in Cusco duurt de lockdown nog steeds verder. Daarom hebben we besloten om de kinderen dit jaar op een andere manier te vieren en te verrassen door hen kennis te laten maken met de leuke interactieve shows met Engelse lessen van onze nieuwe partners van Revlan Peru. Het is namelijk nog steeds onmogelijk om elkaar te ontmoeten en te vieren op het project of om de kinderen thuis te bezoeken. Op deze manier kunnen de kinderen op een leuke manier thuis blijven oefenen en genieten van de filmpjes!

Anderzijds vinden we het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor SDG #4, één van de duurzame ontwikkelingsdoelen, die als doel heeft om voor iedereen kwaliteitsvol onderwijs te voorzien.

Zelfs vóór Covid-19 werden we geconfronteerd met een leercrisis. Meer dan de helft van alle 10-jarigen in lage- tot middeninkomenslanden kon geen eenvoudig verhaal lezen. De sluitingen van de scholen door Covid-19 hebben deze leercrisis verergerd door de toegang tot onderwijs, leermaterialen en internet af te snijden voor de meest kwetsbare kinderen. Om te voorkomen dat een hele generatie kinderen de verborgen slachtoffers van Covid-19 wordt, moeten we regeringen oproepen om de onderwijsbudgetten te aan te passen en te verhogen, en ervoor te zorgen dat de financiëring gericht is op de meest achtergestelde groepen.

Onderwijs kan niet wachten. Onderwijs moet kinderen en jongeren voorbereiden op de wereld van vandaag en morgen.

#educationforall #globalgoals #SDGs #SDG4 #Act4SDGs #crisis

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven