Start nieuwe schooljaar in Peru

Na twee maanden vakantie, is het nieuwe schooljaar gestart in Peru en ook in Añañau begonnen we met de activiteiten van het schooljaar. Voor veel kinderen is de eerste schooldag heel bijzonder maar ook erg moeilijk omdat ze niet over de financiële middelen beschikken om schoolspullen te kopen, waardoor ze niet regelmatig naar school gaan. In het project voeren we activiteiten uit zodat kinderen voorbereid worden op het nieuwe schooljaar, maar promoten we ook het belang van regelmatig naar school gaan.

Eén van de activiteiten die werd uitgevoerd was de schoolbeurs waarbij de kinderen schoolspullen konden kopen met nepgeld dat ze een maand lang verdiend hadden via allerlei activiteiten. Het was een leuke en verrijkende ervaring waarbij ze schoolbenodigdheden leerden waarderen en verzorgen en op deze manier waren de kinderen klaar om aan het schooljaar te beginnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven