Fantastische berichten uit het Noorden!

Music for Life 2017

Music for Life was in 2017 weer een succes! Naast de verschillende grote acties van de Warmste Week zoals ondermeer de Warmatons, organiseerden twee ex-vrijwilligers Leen en Ruben uit Brugge op zaterdag 16 december samen met hun buren een reuze gezellige garagekerstmarkt in de straat ten voordele van de projecten van het Tropentrip Fonds. Dit zijn de projecten waar ze tijdens hun wereldreis in 2014 als vrijwilliger meewerkten. Dit jaar ging de opbrengst van hun Music for Life actie integraal naar Añañau. Dank je wel Ruben en Leen en iedereen die heeft meegeholpen aan dit schitterende en hartverwarmende buurtfeest!

Inzamelactie Vente-Exclusive

Tijdens de maand december kregen we steun van het bedrijf Vente-Exclusive uit België. Als actie voor de feesten deden alle werknemers een donatie aan de organisatie om zo het project te steunen. Ook dit jaar wil Vente-Exclusive ons blijven steunen en zal Añañau in hun maandelijks krantje verschijnen. Aan alle werknemers van Vente-Exclusive heel erg bedankt voor al jullie steun!

Snoepzakjesverkoop studenten Thomas More

Vanaf eind maart zijn er zes studenten van de opleiding Ergotherapie van hogeschool Thomas More op stage in Peru. Twee van hen helpen mee in de projectwerking van Añañau, de andere vier studenten lopen stage op de school voor buitengewoon onderwijs waar Añañau mee samenwerkt. Daarom besloten de studenten om al vóór aanvang van hun stage een steentje bij te dragen en geld in te zamelen voor beide projecten. Zo verkochten ze een hele hoop snoepzakjes en zamelden maar liefst 851 euro in. Het deel dat ze aan Añañau schonken zal gebruikt worden om bij te dragen aan het inrichten van de patio met allerlei educatieve spelletjes en speeltuigen. Een dikke mercie aan alle zes studenten voor deze mooie actie!

Bezoek delegatie provincie Limburg

Op donderdag 15 februari kregen we in het project bezoek van een delegatie van de dienst Noord-Zuid van de provincie Limburg, o.l.v. gedeputeerde Frank Smeets. Añañau verkreeg de afgelopen jaren steun van de provincie voor twee specifieke initiatieven, waaronder het uitbouwen van een computerlokaal in het project. Dit jaar reisde de delegatie af naar Peru om ondermeer een bezoek te brengen aan ons onderwijsproject Ananau in Cusco. Ze bezochten nog 2 andere projecten in Peru die ook ondersteund worden door de provincie. Het was een erg interessante dag met veel dialoog, huisbezoeken bij enkele families en in de namiddag het deelnemen aan de activiteiten met de kinderen. De delegatie was erg onder de indruk van de verwezenlijkingen, die we met de steun van de provincie, in ons onderwijsproject realiseerden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven