Fantastische berichten uit het Noorden!

Sponsorloop leerlingen College Sainte-Marie Moeskroen

Op 30 april liepen maar liefst 400 leerlingen (en leerkrachten!) van het College Sainte-Marie uit Moeskroen een sponsorloop tvv de projectwerking van Añañau. Om hen warm te maken hadden de leerlingen op voorhand al een presentatie over Añañau bijgewoond en die dag zelf hebben ze allemaal met veel enthousiasme en ambiance deelgenomen aan de cross. Verschillende leerlingen hadden zich zelfs verkleed of omgedoopt tot ESF, hetgeen ‘Elèves Sans Frontères’ betekent. Ze waren namelijk voor één dag Leerlingen Zonder Grenzen! Añañau is heel erg blij met de opbrengst die deze prachtige actie heeft opgebracht en wil daarom alle leerlingen en leerkrachten hartelijk danken voor hun inzet!

20-jarig bestaan Leraars zonder Grenzen

Leraars zonder Grenzen is één van de vaste partners waar Añañau al enkele jaren mee samenwerkt met het oog op educatief ontwikkelingswerk en onderwijs. Leraars zonder Grenzen heeft als missie om samenwerkingsverbanden te promoten op alle niveau’s in scholen en aanverwante sectoren en onderwijsprojecten in het buitenland te ondersteunen. Op zaterdag 21 april vierden zij hun 20-jarig bestaan. Zo waren er verschillende gastsprekers, waaronder kinderrechtenactivist Frans Swartelé, en werd het ‘Train-the-trainer’ concept toegelicht. Om de dag feestelijk af te sluiten was er muzikale parade van de fanfare van Fanfakids .

2 reacties op “Fantastische berichten uit het Noorden!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven