Voedingsdagboekjes

Vanaf januari waren Lotte Vandenbroucke en Eva Debie, twee stagiaires voeding- en dieetleer van hogeschool Vives uit Brugge, aanwezig in het project. Zij hebben samen een onderzoek opgezet naar het voedingspatroon van de kinderen. Ze zijn vooral aan de slag gegaan met de kinderen van het lager onderwijs. Dagelijks werd er samen met hen een voedingsdagboekje ingevuld om een beeld te krijgen van het soort voeding en de hoeveelheden die de kinderen thuis en eventueel op school krijgen op een dag. Op die manier konden de studenten een evaluatie maken van de voeding van de kinderen en in beeld brengen waar er eventueel tekorten zijn. Bij de meeste kinderen bleek dat er vooral een algemeen tekort was in de dagelijkse energiewaarde, dit wil zeggen dat ze thuis niet altijd voldoende voedsel kunnen genieten naargelang hun lichaamsbouw en leeftijd. Verder bleek ook dat deze voeding vaak erg eenzijdig is. Aan de hand van de bekomen resultaten van alle kinderen hebben de studenten een nieuw voedingsplan uitgewerkt voor de maaltijden op het project om op deze manier de tekorten aan te vullen met gebalanceerde en afwisselende maaltijden. Verder zijn ze ook met de kinderen aan de slag gegaan omtrent gezonde voeding door het geven van verschillende leerrijke maar speelse kooklesjes en lessen rond de voedingscirkel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven