Fantastische berichten uit het Noorden!

NGO Kiyo en kinderrechten

Sinds augustus is Añañau in een samenwerkingstraject gestapt met de organisatie Kiyo uit België waarbij er samen met nog een andere vzw die ook werkzaam is in Peru, rond het thema kinderrechten gewerkt wordt. Uitgaande van het Kinderrechtenverdrag dat stelt dat kinderen rechten hebben, wil KIYO, als erkende Belgische ngo er voor zorgen dat alle kinderen de mogelijkheid hebben en instaat zijn om hun rechten op te eisen. Om daar toe te komen, creëert KIYO bewustzijn rond het bestaan van kinderrechten en reikt expertise aan om kinderrechten waar te maken in haar partnerlanden. Voor het eerst werkt Kiyo nu dus samen met twee projecten uit Latijns-Amerika om het thema van de kinderrechten in hun projectwerking met kinderen en jongeren te versterken. Met Añañau kijken we alvast uit naar deze mooie samenwerking en de resultaten die hier uit voort mogen komen.

Vrijwilligers komen en gaan

Ann Minten is leerkracht van opleiding en staat in voor de immersieklassen bij haar op school in Moeskroen. Nadat ze in het voorjaar alle leerlingen en de hele school enthousiast gemaakt had om een grote actie te organiseren ten voordele van het project, was het in juli eindelijk zover en is ze zelf naar Peru afgereisd om een hand te komen toesteken in de projectwerking van Añañau. Het was voor Ann een hele belevenis om het project en de kinderen te leren kennen, en ook de realiteit waarin de betrokken families leven. “Het was een ervaring om nooit meer te vergeten”, vertelt Ann. Wie weet kom je ooit nog wel een keertje terug!

Evelien Carlier uit Halle was zelfs twee maanden in het project aanwezig. Evelien rondde dit jaar haar studie Orthopedagogiek af en besloot om de hele zomervakantie door te brengen in Cusco en als vrijwilliger mee te werken op het project. Evelien hielp net zoals Ann hoofdzakelijk mee bij de kleinere kinderen en samen organiseerden ze verschillende leuke activiteiten zoals de uitstap naar het Inkamuseum, een leuke en super lekkere kookactiviteit en een heus verjaardagsfeest voor alle jarigen.

Dank je Evelien en Ann voor al jullie inzet en hulp in het project! We missen jullie!

        

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven