Project Liesbet en Charlotte

De afgelopen twee maanden deden Charlotte en Liebet hun stage in Añañau. Beiden studeren ze ergotherapie aan de AP Hogeschool Antwerpen. Beiden werkten elk voor twee kinderen met een leer-of ontwikkelingsachterstand specifieke therapie uit. Daarnaast focusten ze zich op een extra project.

Charlotte maakte activiteiten voor de praatboom. Het idee van de praatboom is dat er meer leerlinggestuurd wordt gewerkt. Daarbij kan er met de praatboom ook meer gewerkt worden op sociaal en emotioneel vlak.

Charlotte stelde een weekschema op met allerlei specifieke activiteiten. Elke dag beginnen we met een storytelling. Het kindje van de dag mag dan iets vertellen. Dat doen we om meningen uit te lokken en interesses te delen.

Vervolgens begint de specifieke activiteit. Deze activiteiten hebben als doel om rond emoties, sociale vaardigheden en taal te werken.

Dank je wel tía Charlotte voor de uitwerking van je project!

   

Studente Liesbet gaf elke week aan twee groepen schrijfdans.

Schrijfdans is een methode dat die de fijne schrijfmotoriek verbetert door voorafgaand activiteiten te doen met grote motoriek. Deze activiteiten gebeuren op leuke muziek en met afwisselende materialen.

Voor haar volgcliënt werkte ze leuke materialen uit om op materieel niveau tot 10 te leren tellen. Deze materialen kunnen we ook gebruiken om met andere kinderen te oefenen.

Bedankt tía Liesbet voor de leuke lessen en de nieuwe materialen!

                

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven