Rekenen en schrijven met de mama’s

Nieuws over de mama’s kan niet ontbreken in de eerste nieuwsbrief van 2019. Ook de mama’s zijn het afgelopen half jaar druk bezig geweest. Zoals jullie in de voorgaande nieuwsberichten konden lezen, biedt Añañau sinds vorig jaar ook een scholingsprogramma voor volwassenen aan. De meeste moeders van de kinderen die naar het project komen zijn analfabeet en hebben zelf nooit de kans gehad om naar school te gaan. Daarom volgen ze elke maandag en dinsdag avond volgden les bij juf Yesica. Deze avonden leerden ze voornamelijk schrijven en rekenen. Yesica verdeelde de groep in twee. Enkele mama’s begonnen helemaal met de basis, andere mama’s hadden al een kleine voorsprong.

Er is heel wat vooruitgang geboekt. Groep 1 kan ondertussen al optel- en aftreksommen oplossen tot 100 en met breuken werken. De 2egroep is bezig met vraagstukken en vermenigvuldigingen.

Rekenen is voor hen een erg belangrijke vaardigheid. De meeste mama’s verkopen dingen op de markt om geld te verdienen. Voor hen is het belangrijk dat ze deze sommetjes kunnen maken zodat ze niet onjuist behandeld worden door hun klanten.

Op vlak van taal gaat het ook erg goed. De mama’s hebben bijna het hele alfabet geleerd. Ze leren de letters lezen en schrijven en bij elke letter een onthoudwoord.

Volgend schooljaar zullen we de lessen opnieuw hervatten. We zijn tot nu toe al erg trots op wat ze hebben bereikt en kijken al uit naar de volgende cyclus!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven