#fridayfunday

Wat gaat het snel! Ook dit jaar zullen we weer leuke activiteiten organiseren. Hier kan je alvast meer lezen over alle leuke activiteiten die er in tijdens de eerste maanden van het nieuwe jaar doorgingen.

Koekjes bakken

Zowel de oudste als de jongste kinderen bakten vanille koekjes. Aan de hand van een stappenplan en door goed samen te werken volgden ze het recept. Vervolgens maakten ze leuke figuurtjes uit het deeg. De tía’s brachten de koekjes naar een grote steenoven in de buurt. Toen de koekjes gebakken waren was het tijd om ervan te smullen. Kookactiviteiten zijn altijd een succes!

  

Film

Het regenseizoen is begonnen! Jammer genoeg kunnen de activiteiten dan niet buiten door gaan. Gelukkig is het erg gezellig om een film te kijken wanneer het regent. De tía’s en tío’s maakten van een klaslokaal een gezellige bioscoop. Tía Sadith zorgde ervoor dat de popcorn niet ontbrak! Zowel de oudste als de jongste kinderen keken naar de humoristische familiefilm “The secret life of PETS”.

    

Verjaardag Pepe

Feliz cumpleaños Pepe!
Pepe is de klaspop van de jongste kinderen. In België ook wel gekend als Jules. Pepe is heel erg geliefd bij de kinderen en uiteraard moesten we dan ook zijn verjaardag vieren.

Afgelopen maand was hij jarig en er werd die dag uitbundig gevierd, gedanst, gesnoept, gespeeld en veel gelachen!

 

Ladderspel

Vrijwilligers Febe en Hanne werkten een spel uit. Beiden zijn lid van een jeugdbeweging en die skills kwamen hen erg goed van pas. Alle kinderen werden verdeeld in groepen. Zowel de oudste als de jongste kinderen gemengd. Met hun groep moesten ze andere teams uitdagen en een spel spelen. De winnaar kwam hoger op de ladder terecht. Het team dat op het einde van het spel bovenaan stond, won het spel. Het was een namiddag gevuld met actieve spelen op het naburig gelegen veld en dat is iets wat de kinderen heel erg leuk vinden.

 

Weerwolven & schilderen

Met de oudste kinderen speelden we het spel weerwolven. Bij dit spel is er een strijd tussen de weerwolven en de burgers. Elke deelnemer heeft een andere rol in het spel, bijvoorbeeld een burger, weerwolven, cupido, een heks, meisje, dief of jager. Na elke ronde overlegt het hele dorp en elimineren ze een weerwolf, maar de weerwolven overleggen mee. Degene die het laatst overblijft wint het spel.

De oudste kinderen vonden het een leuk en uitdagend spel. Zeker iets wat we in de toekomst nog eens kunnen spelen!

De jongste kinderen deden hoekenwerk. Er werd in elke hoek een motorische activiteit gedaan met verf. De kinderen vonden het leuk om eens te kladderen, met grote gebaren te schilderen en genoten ervan om hun handen een keer vuil te maken. In het project proberen we vaak op een speelse manier te werk te gaan en de creativiteit te stimuleren. Het was een leerzame, maar zeker een speelse activiteit.

              

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven