Fantastische berichten uit het Noorden!

Samenwerking Intouch Global Foundation

Añañau werkt sinds enkele maanden samen met de stichting Intouch Global Foundation uit Engeland. Tijdens een reis naar Peru vorig jaar leerden zij het project kennen en besloot de stichting om er ook een project uit Zuid-Amerika bij te nemen om te steunen. Intouch Global Foundation is een stichting die onderwijsprojecten in het Zuiden inhoudelijk ondersteunt en op maat gemaakte begeleiding biedt bij het ontwikkelen en implementeren van de educatieve programma’s. Verder bieden ze ook financiële steun. Op dit moment ondersteunen ze ondermeer sociale projecten in Engeland zelf, Nepal, Cambodia, Gambia… en nu dus ook Añañau in Peru.

De stichting zal Añañau gaan steunen met twee specifieke projecten, namelijk het uitbouwen van een eduactieve bibliotheek en ze helpen mee om de opstart van de tweede projectwerking van Añañau in de lagere school van Huancaro te financiëren. Met Añañau zijn we heel erg blij met deze steun en willen we de stichting hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze nieuwe projecten!

Lees meer over de stichting op hun website https://www.intouchglobalfoundation.com/.

 

Wandeltocht school SAIO uit Geel

Dit jaar organiseerde de school SAIO uit Geel voor de 15de keer “Wandelen voor anderen!”. Elk jaar steunen ze met de opbrengst van dit prachtige initiatief een sociaal project en dit maal koos de school er voor om Añañau te steunen.

Om de leerlingen te laten kennismaken met het project en de levensomstandigheden van de kinderen in San Jeronimo gaven Mia Dams, die enkele jaren geleden het project bezocht in Peru, en Lisa Cools, één van onze gedreven vrijwilligers, op vrijdag 1 februari een voorstelling over de projectwerking aan alle leerlingen.

      

Op zondag 10 februari 2019 werden alle leerlingen en geïnteresseerde sportievelingen uitgenodigd met de keuze voor 2 wandelingen, een trage-wegenwandeling van 5 km in het centrum of de langere tocht van 14 km. Nadien was iedereen welkom op de school voor een hapje en een drankje. Niet-wandelaars waren ook van harte welkom en konden een kijkje gaan nemen op het marktje, waar werkjes van de leerlingen te koop waren. Ook konden ze genieten van een drankje en wat lekkers aan het dessertenbuffet!

Ondanks de regenachtige dag was er een mooie opkomst, erg veel enthousiasme en werd er stevig gewandeld! Er werd op die manier een prachtig bedrag ingezameld dat men in juni officieel zal overhandigen aan de projectverantwoordelijke van Añañau.
Añañau wilt iedereen die heeft bijgedragen aan dit prachtige event hartelijk bedanken!

 

Vrijwilligers komen en gaan

Tijdens de eerste maanden van dit jaar werkten er ook weer verschillende enthousiaste vrijwilligers mee in het project!

Febe

Febe D’Haeyer studeerde net af van het middelbaar en besloot om een half jaar naar het buitenland te trekken. Ze wist al lang dat ze vrijwilligerswerk wou doen. Ze heeft er dan ook voor gekozen om 2 maanden mee te werken in Añañau. Febe komt uit Gent en is lid van de scouts. Ze heeft alvast haar jeugdbewegingskills kunnen gebruiken! Febe werkt vooral met de jongste kinderen en samen met vrijwilliger Hanne werkte ze een bundel met interactieve activiteiten en werkvormen voor hen uit.

Hanne

Hanne Van Doninck komt uit Antwerpen en ronde haar opleiding orthopedagogie pas af. Ze koos ervoor om eerst werkervaring op te doen in het buitenland en gedurende 3 maanden mee te werken in Añañau. In België is ze lid van de scouts voor kinderen met een beperking. Hanne werkt op dit moment met de allerkleinsten en samen met vrijwilliger Febe werkte ze een interactieve leerbundel gebaseerd op spelend en ontdekkend leren voor hen uit.

We zijn heel erg blij met alle hulp van deze vrijwilligers in het project! In de volgende nieuwsbrief leest u zeker meer over de vorderingen en activiteiten van onze nieuwe vrijwilligers en studenten.

In januari namen we helaas ook afscheid van stagiaire Lotte. Hieronder leest u wat zij van haar verblijf in Peru en de projectwerking vond:

Lotte

Lotte deed de afgelopen maanden haar afstudeerstage als sociaal werker in het project. Ze studeert aan de Hogeschool Gent en werkte tijdens haar stage ook haar bachelorproef uit over kinderrechten. Lotte was een enthousiaste tía die zowel werkte met de oudste als met de jongste kinderen. Ze zegt het volgende:

“Ik deed mijn stage bij Añañau als maatschappelijk werker. Ik had een geweldige ervaring en tijd daar. Alle kinderen hebben een speciale plaats in mijn hart. Alle dagen die ik met hen doorbracht, zijn dagen die ik nooit zal vergeten! Dagen vol liefde en gelach. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om deel uit te maken van deze grote familie en ze zullen voor altijd in mijn hart zijn.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven