Añañau start tweede projectwerking in Huancaro

Groot nieuws!
Sinds 2017 werkt Añañau samen met een lokale lagere school in de achtergestelde buurt Huancaro in Cusco omtrent kwaliteit van onderwijs door het bieden van ondersteuning, uitwisselen van ervaringen, onderwijsmethodes, educatieve materialen en innovatie. Het huidige schooltje maakt deel uit van het staatsonderwijs, waardoor er grote tekorten zijn in leermiddelen, schoolmaterialen en ook de infrastructuur is in zeer slechte staat. Het gehele schoolgebouw bestaat slechts uit enkele zeer kleine bouwvallige klaslokalen, onvoldoende om alle leerjaren in onder te brengen. De samenwerking is ook gericht op de leerkrachten van de school, aangezien zij in deze moeilijke omstandigheden verder moeten voor het geven van hun lessen. Zo wordt er door middel van workshops samengewerkt rond innovatieve onderwijsmethoden aangezien de lerarenopleiding in Peru nog steeds zeer traditioneel en verouderd is.

Vanaf maart 2019 met de start van het nieuwe schooljaar zal Añañau nog intensiever met de school en het Ministerie van Onderwijs in Peru gaan samenwerken door een tweede projectwerking in te richten in de school. De school stelt hiervoor verschillende lokalen van het nieuwe schoolgebouw, dat tegen dan afgewerkt zal zijn, in de namiddag ter beschikking. Jarenlang heeft de buurt aanvragen ingediend bij het Ministerie van Onderwijs om de infrastructuur te verbeteren en dit jaar zullen de leerlingen eindelijk terrecht kunnen in een nieuw en ruimer schoolgebouw.

De activiteiten die Añañau er zal bieden zullen gelijkaardig zijn aan de huidige projectwerking van Añañau waarbij er huiswerkbegeleiding en verschillende educatieve activiteiten (Engelse les, ICT-lessen, werken rond soc. vaardigheden enz.) geboden worden voor de achtergestelde leerlingen van de school en andere hulpbehoevende kinderen uit de buurt. De vraag om er met Añañau een projectwerking aan te bieden kwam van de school zelf aangezien het om zeer (kans)arme kinderen gaat die in de namiddag enkel vaak op straat rondhangen en veel hulp en ondersteuning nodig hebben in hun leer- en ontwikkelingsproces.

 

Om binnenkort van start te gaan met de educatieve activiteiten en projectwerking heeft Añañau steun mogen ontvangen van de stichting Intouch Global Foundation uit Engeland. Maar om er de projectwerking in de toekomst te verzekeren zijn we nog steeds op zoek naar verdere financiële steun.

Wil je ons graag steunen in het uitbouwen van deze nieuwe projectwerking en meebouwen aan beter onderwijs voor deze kinderen? Neem dan zeker een kijkje op https://ananau.org/nl/ananau-hoe-kan-je-helpen/ en doe een donatie of wordt meter of peter van het project. 

Ook zoeken we vanaf mei 2019 nog heel wat enthousiaste vrijwilligers om ons een hand toe te steken met de educatieve activiteien op het schooltje.
Is vrijwilligerswerk in Peru echt iets voor jou? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
Info en contact via info@ananau.org

 

     

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven