Vakantieprogramma

Na al het harde werken en de grote inzet van de kinderen, werd met Kerstmis het schooljaar afgerond. In Peru is het zomervakantie van eind december tot en met eind februari en net zoals in België gaan de kinderen gedurende twee maanden niet naar school. Añañau biedt daarom vanaf januari een afwisselend en leuk vakantieprogramma aan voor de kinderen en zij komen net zoals tijdens het schooljaar elke dag naar het project om deel te nemen aan de activiteiten. Het programma heeft verschillende doelen. Zo werken we op vlak van lezen, schrijven, rekenen, sociale vaardigheden, Engels…

In de vakantie krijgen we de kans, om op een leuke manier, de kinderen klaar te stomen voor het volgende schooljaar. Het is belangrijk dat ze in de vakantie blijven oefenen. Zo zijn de kinderen beter voorbereid op het nieuwe schooljaar en verder worden er ook heel wat andere vaardgheden geoefend. Kinderen die moeilijkheden ondervinden op een bepaald gebied krijgen in deze periode extra begeleiding om deze bij te sturen. Daarnaast worden er natuurlijk ook heel wat leuke en ontspannende activiteiten gedaan.

 

Schaken en Engels

Net zoals vorig jaar worden er tijdens de vakantie, voor de oudste kinderen, schaak- en Engelse lessen georganiseerd. De Engelse lessen worden dit jaar door juf Kely gegeven. De kinderen krijgen les in kleine groepjes, volgens hun niveau en leren op een speelse manier om zich uit te drukken in het Engels.

Daarbij leren ze schaken van een echte schaakmeester! Optimale concentratie is hiervoor nodig. Schaken is verder ook heel goed om vaardigheden te leren zoals probleemoplossend en strategisch denken. Na alle lessen werd er een schaaktoernooi georganiseerd met een hele fiere winnaar!

             

 

Interactief leren met Hanne en Febe

Vrijwilligers Hanne en Febe gingen in het project aan de slag met de allerkleinsten. Aangezien kinderen op de leeftijd van 4-6 jaar nog heel veel spelen en al ontdekkend zich verder ontwikkelen, besloten ze een reeks van activiteiten te uitwerken specifiek voor deze leeftijdsgroep gebaseerd op interactief en spelend leren.

Na de groepsactiviteiten in het klaslokaal namen ze de kinderen mee naar buiten of naar een andere ruimte om op een leuke manier met hen aan de slag te gaan. Zo werd er muziek

gebruik, dansjes, veel beweging om de motoriek te stimuleren en kwamen de verschillende basisvaardigheden aan bod. Ook werd er geoefend op de kleuren, vormen en getallen en het plaatsen in de ruimte of basisconcepten zoals groot en klein, boven en onder,…

De kinderen vonden het heel erg leuk om actief bezig te zijn en via spelvorm vanalles nieuws te leren en ontdekken! Op deze manier werden de kinderen ook extra voorbereid op het nieuwe schooljaar en hebben ze al heel wat nieuwe vaardigheden onder de knie.

 

Uitstap Templo de la Luna

In maart begint het schooljaar opnieuw in Peru. Daarom hebben we de zomervakantie samen met alle kinderen en hun families afgesloten met een prachtige uitstap naar Templo de la Luna, de tempel van de maan, hoog in de bergen. Op het veld hielden we een prachtige en heel lekkere picknick, de moeders maakten de ‘tallarines’ en aardappelen die ochtend in de oven klaar, en we speelden ‘carnavales’ met waterspelletjes zoals het traditie is in Peru. En natuurlijk was er ook heel veel voetbal! Zowel de kinderen, als de mama´s vormden een team en gooiden alles in de strijd om de partij te winnen. Het was de mooiste en zonnigste dag van heel de vakantie en de kinderen zijn nu helemaal klaar om terug naar school te gaan!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven