Week van de lectuur

Añañau deed dit jaar tijdens de vakantie mee aan de week van de lectuur. Een hele week lang werden er activiteiten gedaan omtrent lezen, voorlezen, expressie en schrijven. Zowel de jongste als de oudste kinderen deden mee!

Het verhaal van Zorro werd interactief voorgelezen aan de kleinste kinderen. Daarna  was er een leuke creatieve opdracht rond het verhaal. De oudste kinderen keken naar kortverhalen. We gingen telkens dieper in op het verhaal en beantwoorden ze gericht op de interactieve vragen die de tía’s hen stelden.

Dinsdag werd de Kamishibai gebruikt, dit is een houten Japans verteltheater waarbij grote kleurrijke vertelplaten worden gebruikt. Het verhaal dat verteld werd was een heel mooi Afrikaans verhaal. De jongste kinderen leerden daarna over de dieren in Afrika. De oudste kinderen zochten zelf informatie op en maakten een korte presentatie over het continent.

In de lectuurweek viel ook de gedichtendag. De jongste kinderen leerden elk een gedichtje en presenteerden het voor de klas. De oudste kinderen schreven zelf een gedicht dat ze vervolgens ook naar voor brachten voor hun klasgenoten.

We sloten de week af met het spelen van het spel Dixit. Het spel heeft als doel om je fantasie te laten werken. Dat is meestal moeilijk voor de kinderen. Aan de hand van mooie prentkaarten wordt een tactisch spel gespeeld. Vervolgens maakten ze een verhaal bij een bijhorende Dixit kaart. De jongste kinderen tekenden hun verhaal, de oudste kinderen schreven het vervolg.

                  

Het was een heel leerrijke en leuke week!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven