28 juli Nationale feestdag in Peru

Elk jaar op 28 juli vieren we in Peru we de Dag van de Onafhankelijkheid. 198 jaar geleden verklaarde generaal José de San Martín de onafhankelijkheid van het land. Zo werd er een nieuw Peru geboren dat bestuurd werd door door het volk democratisch verkozen autoriteiten. Met deze woorden werd de onafhankelijkheid verklaard: “Vanaf dit moment is Peru vrij en onafhankelijk door de algemene wil van de volkeren en door de rechtvaardigheid van hun zaak die God verdedigt” .

De feestdag begint met allemaal optochten door schoolkinderen in heel Peru en eindigt op 29 juli met de grote parade van de strijdkrachten en enkele uitgenodigde landen. Dit jaar komt de tweehonderdste verjaardag van de onafhankelijkheid steeds dichterbij -nog een jaar te gaan- hoewel met enige politieke onzekerheid, maar met veel optimisme, dromen en doelen zoals het verlagen van de armoedecijfers, meer investeringen in onderwijs en nog veel meer. Ook de kinderen in Añañau toonden hun liefde voor hun Peru door gedichten en werkjes te maken die verband houden met de nationale verjaardag. Lang leve Peru!!!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven