My Equator project

Sinds oktober 2019 nemen we met de groep van de oudere kinderen van Añañau deel aan het  Equatorproject. My Equator is een internationaal leerplatform waarmee kinderen samen groeien naar actief wereldburgerschap, het is een educatief uitwisselingsplatform tussen Noord en Zuid via thematische filmpjes van kinderen over de hele wereld. De kinderen kunnen zo praten over over hun cultuur  of over dagelijkse problemen die we koppelen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen, de zogenaamde SDG’s.

Het is voor het project een geweldige kans om mee te doen en bij de kinderen de kennis over de SDG’s te versterken. Zo leren ze hun ideeën uiten en vergroten ze hun maatschappelijk engagement. Ze leren ook om samen oplossingen te bedenken en via de filmpjes kunnen ze een beetje meer laten zien van hun leefwereld, hun prachtige cultuur en de realiteit van Cusco.

De kinderen zijn erg blij en enthousiast om mee te doen aan de opnames van de video’s, om er op uit te trekken en hun stad in de kijker te zetten, hun mening te geven en oplossingen te bedenken voor problemen die elk van ons aangaan over de hele wereld.

We zijn superfier op alle kinderen die deelnamen en hun stem lieten horen! De eerste filmpjes die we maakten voor het Equatorproject zien er fantastisch uit! En er volgen er nog veel meer!

Ben je benieuwd of wil je ook deelnemen met je klas aan dit toffe project? Neem dan snel een kijkje op https://myequator.net

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven