Internationale Dag van het Kind

Op 20 november was het #WorldChildrensDay, de internationale Dag van het Kind. Dit jaar was dit extra speciaal omdat het de 30e verjaardag van het Verdrag van de rechten van het kind markeerde, een gebeurtenis die het leven van kinderen over de hele wereld transformeerde.

Omdat kinderen extra kwetsbaar zijn, omdat ze niet het recht hebben om hun stem uit te brengen, noch politieke of economische invloed hebben, omdat een gezonde ontwikkeling van alle kinderen cruciaal is voor de toekomst van de hele maatschappij, werd in 1989 het Kinderrechtenverdrag opgesteld. Het is een internationale overeenkomst die de specifieke rechten voor kinderen erkent. Het verdrag, dat werd ondertekend door 196 landen en daarmee het meest geratificeerde mensenrechtenverdrag is, erkent de burgerlijke, politieke, economische, sociale en culturele rechten van kinderen, is juridisch bindend, en heeft het leven van kinderen over de hele wereld helpen veranderen. 

Ook de projectwerking van Añañau staat volledig in het teken van het waarborgen van de rechten van kansarme kinderen. Añañau zet zich in voor het verbeteren van de levensomstandigheden en het creeëren van betere kansen voor de kinderen van traditionele Quechuagemeenschappen uit San Jeronimo in Cusco. We stellen de rechten van het kind centraal en via educatie gaan we samen op weg naar een betere toekomst. We werken met de kinderen rond actieve participatie en empowerment, hun rechten en de belangen die ze hebben voor de toekomst. Añañau staat voor inclusief en kwaliteitsvol onderwijs, aandacht voor gezondheid en de integrale ontwikkeling zodat deze kinderen zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige leden van de Peruviaanse samenleving en tot goede wereldburgers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven