Sociale en communicatieve vaardigheden trainen

Van september tot eind november ontvingen we twee stagiaires orthopedagogiek in het project die aan de slag gingen met de groep van de kleinsten rond de sociaal-emotionele en communicatieve vaardigheden. Door de erg gesloten cultuur van de kinderen, de kinderen komen uit zeer traditionele Quechua-gezinnen, en de moeilijkheden die ze ondervinden is het vaak erg moeilijk voor hen om zich goed uit te drukken en om te gaan met situaties of aan te geven hoe ze zich voelen.

Tijdens de wekelijkse praat- en doemomenten aan de praatboom introduceerden Febe en Silke allerlei interactieve en creatieve activiteiten en aan de hand van verschillende materialen, methodes en situatiekaarten oefenden de kinderen zo om aan te geven hoe ze zich voelen, maar ook om de gevoelens van een ander beter te begrijpen. De studenten introduceerden vervolgens ook een prachtige methode die met dieren werkt afgestemd op hun leefwereld, aangezien dit de kinderen heel erg aanspreekt en ze via de (karakter)eigenschappen van de dieren zich ook beter kunnen inleven in anderen of bepaalde situaties. Zo willen we de kinderen versterken in hun sociale vaardigheden en relaties met anderen, en hun actieve participatie stimuleren.

Één gedachte over “Sociale en communicatieve vaardigheden trainen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven