Medische campagne 2019

Zoals elk jaar, voor het einde van het jaar, voert Añañau een gezondheidscampagne in samenwerking met het ziekenhuis SOS Clinic Cusco, voor alle kinderen in het project.

Op 19 december organiseerden we de gezondheidscampagne en met een 100% aanwezigheid van alle kinderen, vergezeld van hun ouders, gingen we die dag naar het ziekenhuis. Er gebeurde een algemene medische screening, een controle van het gebit, de kinderen werden opnieuw gewogen en gemeten om hun groei en ontwikkeling op te volgen en er werd een staaltje afgenomen van het bloed. Een bloedonderzoek is nodig om bloedarmoede uit te sluiten en er gebeurde bij elk kind ook een parasitologisch onderzoek. De ouders namen ook deel zodat ze met de artsen konden praten, vragen konden stellen en hun bezorgdheden konden uiten over de gezondheid van hun kinderen. Aan de hand van de resultaten zullen de nodige behandelingen voorzien worden en volgen we deze kinderen verder op. Ook blijven we samen met de gezinnen via educatieve workshops en infosessies verder werken rond gezondheid, gezonde voeding en hygiëne. We geloven als organisatie dat dit soort activiteiten erg belangrijk zijn omdat ze attitudes van respect en verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid, binnen het gezin en de gemeenschap bevorderen en omdat een goede gezondheid aan de basis staat van alles.

Hartelijk dank aan Dr. Grover en zijn team in het ziekenhuis voor de steun en het mogelijk maken van deze campagne.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven