Fantastische berichten uit het Noorden!

Boekendonatie Book Aid International

Dankzij het samenwerkingsverband dat Añañau heeft met de stichting Intouch Global Foundation uit Engeland, mochten we dit jaar een prachtige donatie van boeken ontvangen van de organisatie Book Aid International. Book Aid International is de grootste internationale liefdadigheidsinstelling uit de UK voor boekendonatie en bibliotheekontwikkeling. Ze geloven er in dat boeken de kracht hebben om levens te verrijken, te verbeteren en te veranderen en het is hun missie om boeken, middelen en training te bieden ter ondersteuning van een omgeving waarin lezen voor plezier, studie en levenslang leren kan dienen. Zo schenken ze jaarlijks meer dan 1.28 miljoen boeken aan ontwikkelingslanden over de hele wereld.

Aangezien we in Añañau Engelse les bieden voor de kinderen, is het belangrijk dat we ook over voldoende lesmateriaal en boeken in het Engels beschikken. Dit vond Kevin Bailey van Intouch Global foundation ook erg interessant en hij bracht ons in contact met Book Aid International. Samen zorgden ze er voor dat we heel wat prachtige en vaak zelfs gloednieuwe lees- en leerboeken, zowel voor kinderen, adolescenten als pedagogische boeken voor de leerkrachten/begeleiders in het Engels mochten ontvangen. We zijn hier ontzettend blij mee en deze boeken zullen heel goed gaan dienen voor het uitwerken van Engelse lessen, leesactiviteiten en andere leerrijke educatieve activiteiten.

      

 

My Equator

Zoals jullie al konden lezen werken we met Añañau in het teken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de zogenaamde SDGs. Vanaf oktober zal Añañau ook meewerken aan een nieuw project waarbij deze SDGs door de kinderen zelf onder de loep genomen zullen worden en waarbij ze telkens in een filmpje zelf vertellen wat er leeft in hun leefwereld en wat ze zouden veranderen moesten zij de baas zijn.

Equator is een internationaal leerplatform waarmee kinderen samen groeien naar actief wereldburgerschap. Equator wil de stem van kinderen wereldwijd versterken en – over de grenzen heen – rechtstreeks in het klaslokaal brengen. Veel leerkrachten weten immers niet écht wat er leeft aan de andere kant van de wereldbol.
Equator creëert daarom scholenbanden tussen Noord en Zuid en geeft kinderen aan beide kanten van de evenaar een brede kijk op de wereld. Via een beveiligd platform delen kinderen uit de lagere school onder begeleiding van een leerkracht filmpjes met elkaar. Zo creëren ze samen leerkansen over de evenaar heen. “We brengen Noord en Zuid dichter bij elkaar, bouwen bruggen tussen culturen en stimuleren zo respect, verdraagzaamheid en wereldburgerschap. We sensibiliseren kinderen – en daardoor ook hun ouders – over verschillende leefsituaties van schoolkinderen in de rest van de wereld. Door actieve uitwisseling van leerkansen moedigen we  betrokken en gelijkwaardige relaties aan.”

Wil je zelf ook deelnemen? Schrijf je klas in of word ambassadeur!
Meer informatie op www.myequator.net.

 

Spaghettidag zeilclub

Op 8 september hielden de ‘Sailors’ van de zeilclub in Zutendaal hun jaarlijkse spaghettidag ten voordele van 2 projecten met kinderen, waaronder het onderwijsproject Añañau.

Met dit initiatief willen de Sailors helpen om kinderen in moeilijke omstandigheden, in België en in Peru, een beter leven te bezorgen. Er was die dag een hele mooie opkomst en iedereen heeft er van genoten! We zijn alvast heel erg blij met de steun die we opnieuw van de Sailors mogen ontvangen!

 

Music for Life 2019

Het is vandaag nog exact twee maanden voor De Warmste Week 2019 van start gaat! Ook dit jaar doet vzw Qué bonito! opnieuw mee om het project van Añañau te steunen. Wil je zelf ook een leuke actie opzetten tvv Añañau of meelopen met de Warmathon in jouw buurt? Neem dan een kijkje op de website van de Warmste week en schrijf je alvast in! De Mont Ventoux oprijden, je baard afscheren, een garageverkoop organiseren, yogales geven, als ijsberen de Noordzee induiken, je haar blauw verven, een flashmob uitvoeren… het is allemaal mogelijk! Bedenk zelf een originele actie en registreer je voor de Warmste Week!

 

Vrijwilligers komen en gaan

Tijdens de afgelopen maanden werkten er ook weer verschillende enthousiaste vrijwilligers en stagiaires mee in het project!

Astrid

Tijdens de zomermaanden was vrijwilligster Astrid Cerckel uit Waterloo aanwezig in het project. Astird was net afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs en keek er enorm naar uit om naar het buitenland te trekken en om ons met haar kennis en hulp bij te staan in het project. Ze hielp vooral mee met het begeleiden van de kinderen van het eerste en tweede leerjaar, die ze met heel veel geduld en liefde bijstond, en daarnaast heeft ze ook erg haar steentje bijgedragen op de school in Huancaro waar we zopas de tweede projectwerking van Añañau gestart waren. Zo hielp Astrid ook mee met het ontwikkelen van educatief oefenmateriaal en het inrichten van de twee lokalen. Naast haar tijd in het project heeft Astrid er ook erg van genoten om andere mooie plekken in Peru te leren kennen. Na haar vrijwilligerswerk in het project ging Astrid dan ook onmiddellijk aan de slag als leerkracht in een school in België, maar ze droomt er zeker ook nog van om opnieuw naar het buitenland te trekken en betrokken te zijn in de ontwikkelingshulp. Dank je wel Astrid voor al je inzet en hulp in het project! We hebben een ontzettend mooi tijd met jou hier mogen doorbrengen!

Vanaf september mochten we ook weer verschillende enthousiaste studenten ontvangen in het project voor een buitenlandse stage. We vertellen jullie in de volgende nieuwsbrief zeker en vast hoe zij het gedaan hebben!

Is vrijwilligerswerk of een buitenlandse stage in Peru echt iets voor jou? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
Info en contact via info@ananau.org

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven