Fantastische berichten uit het Noorden!

Steun van Intouch Global Foundation

Voor het werkjaar 2020 mag Añañau opnieuw rekenen op de steun van de stichting Intouch Global Foundation uit Engeland. De stichting werkt sinds vorig jaar samen met Añañau en besloot om deze positieve samenwerking dit jaar verder te zetten. Intouch Global Foundation ondersteunt onderwijsprojecten in het Zuiden inhoudelijk en biedt op maat gemaakte begeleiding bij het ontwikkelen en implementeren van educatieve programma’s. Verder bieden ze ook financiële steun. Voor Añañau staat de stichting hoofdzakelijk in voor het bekostigen van de tweede projectwerking op de school in Huancaro. Ze maken het dit jaar mogelijk om de projectwerking daar uit te breiden zodat we er in de namiddag nog meer kinderen kunnen ontvangen en de activiteiten kunnen verder zetten. Verder zullen we ook nog heel wat nieuwe educatieve materialen en leermiddelen kunnen aankopen. Hiernaast heeft de stichting ook een studiebeurs aangeboden om de hogere studie van Jorge, één van de oudere kinderen, verder te zetten zodat hij zijn opleiding zal kunnen afmaken en zal kunnen afstuderen als boekhoudkundige.

Hartelijk dank aan iedereen van Intouch Global Foundation voor deze prachtige en aanhoudende steun. Jullie zijn één van onze vaste pijlers geworden waarop we kunnen verderbouwen en staan mee in voor een mooie toekomst van de kinderen en van het project!

Afronding coachingstraject KIYO

In februari hebben we met het team van Añañau het coachingstraject met ngo KIYO rond kinderrechten beëindigd. Het was een fantastisch leertraject voor onze organisatie in het versterken van de participatie van jongeren als lokale changemakers.

We zijn als organisatie dan ook heel blij en tevreden met het deelnemen aan dit traject, dat heel mooi tegemoet kwam aan de verwachtingen, namelijk het verdiepen als organisatie in de kinderrechten en de participatie van de kinderen en jongeren waarmee we werken vergroten. We hebben hier dan ook hele mooie resultaten mee kunnen behalen. De kinderrechten zaten reeds impleciet doorheen onze projectwerking, visie en missie verweven, maar via de deelname aan het traject en het proces dat we doorlopen hebben, hebben we dit veel meer klemtoon kunnen geven en explicieter kunnen maken, binnen onze werking zelf maar ook naar buiten toe in hetgeen we als organisatie willen uitdragen. Ook heeft het traject ons handvaten aangereikt om de betrokkenheid en actieve participatie van de kinderen en jongeren te vergroten binnen de projectwerking. Deze impuls was er al vanuit de organisatie zelf door middel van verschillende educatieve activiteiten en dynamieken, zoals bijvoorbeeld de kringgesprekken in groep rond de praatboom en het werken rond de socio-emotionele en communicatieve vaardigheden. Met het traject van KIYO hebben we dit verder kunnen verstevigen en zijn we met de jongeren verschillende stappen omhoog gegaan op de participatieladder. Zo zijn we met hen ook rond belangrijke thema’s zoals hun belangen, de kinderrechten en de SDG’s aan de slag gegaan en deze kunnen verdiepen met een prachtige projectweek als afsluiter waarin de jongeren ook zelf actie ondernomen hebben binnen de lokale gemeenschap. Daarnaast zijn we met de organisatie ook kunnen komen tot het uitwerken van een ethische code en kinderbeschermingsbeleid.

Bedankt KIYO voor de fijne ondersteuning en fantastische samenwerking!
Meer informatie over ngo KIYO: https://www.kiyo-ngo.be/

Vrijwilligers en studenten komen en gaan

Tijdens de afgelopen maanden werkten er ook weer verschillende enthousiaste stagiaires mee in het project!

Inès, Tana, Pauline, Lisa, Floore, Sven en Lucas

Toen de lockdown hier in Peru begon, hadden we ook een fijne groep studenten uit België op stage. Helaas konden ze door de omstandigheden hun stage niet voortzetten en konden ze dankzij de goede zorgen van de Belgische ambassade terug naar België gerepatrieerd worden.
Namens iedereen van het project willen we de studenten toch heel hard bedanken voor hun gedreven inzet, de fijne samenwerking hier ter plekke en van op afstand, hun positieve instelling en toewijding ook tijdens de lockdown en alle mooie dingen die ze hebben gerealiseerd tijdens hun stage voor de kinderen en voor de organisatie! Heel erg bedankt Inès, Tana, Pauline, Lisa, Floore, Sven en Lucas.
Veel liefs van ons allemaal en heel veel succes verder in België! We missen jullie hier!

Ben je zelf ook geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in Peru of een buitenlandse stage in onze organisatie? Neem dan contact op via info@ananau.org en we bezorgen je meer informatie!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven