We vieren het einde van de vakantie

Op vrijdag 6 maart ging de jaarlijkse uitstap door. Dit keer voor de eerste maal met de beide projecten van Añañau, een prachtige gelegenheid om elkaar te leren kennen. Samen met de kinderen, ouders, leerkrachten en vrijwilligers uit San Jeronimo en Huancaro hebben we een topdag beleefd! We hebben spelletjes gespeeld, carnaval gevierd en op het einde een super lekkere picnic gegeten.

Het begon allemaal wat vroeger dan gewoonlijk, want we moesten met de bus en al onze spullen ongeveer 40 minuten rijden tot de bestemming. Iedereen had er zin in vanaf de eerste stap in de bus. Het leek een mooie dag te worden, we hadden lekker eten mee en de kinderen waren enorm enthousiast!

Na de 40 minuten lange busrit, kwamen beide projecten samen om de laatste meters af te leggen naar de locatie. Het was een beetje zwaar door al het water en eten dat we mee hadden. Maar we werkten goed samen en zijn heelhuids en tevreden aangekomen. Zelfs de kinderen hielpen mee.

Daarna was het tijd voor spelletjes. Wat stond er op het menu? Eerst kennismaken en daarna voetbal, viking kubb, trefbal en volleybal. Iedereen deed mee met vol enthousiasme. Er werd veel en veilig gespeeld. Vrijwilligers werden rond de nek gesprongen door de kinderen, ouders vielen terwijl ze probeerden te voetballen. Er was zelfs muziek waarop sommigen spontaan begonnen te dansen.

Het was even wachten, maar het moment was daar. Hetgeen waar de kinderen het meest naar uitkeken: carnaval vieren. In Cusco gebeurt dit met veel water en schuim. Dus dat hebben wij ook gedaan. Waterspelletjes, een waterballonen gevecht, noem maar op. Niemand is droog gebleven, maar dat maakte niet uit. Want onze voorspelling dat het mooie dag zou worden kwam uit. Een paar vrijwilligers waren zelfs verbrand achteraf. Boodschap van algemeen nut: smeer je goed in met zonnecrème 😉.

Na al dat bewegen en spelen waren we toch een beetje moe. En weet je wat energie geeft? Jawel, je raadt het: eten! De dag ervoor hadden de vrijwilligers en leerkrachten extra hard hun best gedaan om voor iedereen lekker te koken. Het was een regelrecht succes. De ouders hadden zelfs gezorgd voor chicha morada, een zoete drank op basis van paarse mais. Wat was het toch lekker. Kijk maar zelf naar de foto’s en zeg ons dat je er geen honger van krijgt.

Tijdens het eten kwamen er opeens wolken opzetten. Een domper op de feestvreugde. Het was snel snel opruimen en zorgen dat we terug naar de bus liepen. Tijdens de wandeltocht terug begon het zelfs te regenen en hagelen. Gelukkig had bijna iedereen een regenjas of een paraplu bij. Eenmaal bij de bus namen de twee projecten afscheid van elkaar. Op de bus was het slechte weer snel vergeten en zongen de kinderen uit volle borst “la Cucaracha” terwijl anderen, volledig uitgeput, geslaagd een dutje deden.

Tegen half vier waren we terug en ging iedereen zijn eigen weg. Het weekend was begonnen. Maar wat een start van het weekend. Een plezante dag vol beweging, plezier en goed gezelschap. Je kan je geen betere manier verzinnen om er de vakantie periode mee af te sluiten en het weekend in te zetten. Bedankt aan iedereen die er was. Jullie maakten de dag zo mogelijk nog specialer en onvergetelijk. Als werken en leren altijd zo plezant is, willen we er niet mee stoppen.

Hier zijn nog een paar foto’s. Geniet ervan!

Tekst en foto’s door stagiair communicatie management Floore Lageschaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven