Vakantieprogramma

Samen met de komst van de zomer startten we op 6 januari met de activiteiten van het vakantieprogramma voor de kinderen. Net zoals de voorgaande jaren programmeren we tijdens de vakantie een gevarieerd aanbod van allerlei ontspannende en educatieve activiteiten om deze vrije tijd goed in te zetten en de kinderen extra te stimuleren op verschillende vlakken. Het is ook een goed moment voor vele kinderen om extra te oefenen op onderdelen waar ze moeilijkheden in ondervinden en zich zo extra voor te bereiden op het komende schooljaar. Door de actieve deelname van de kinderen willen we hen ook stimuleren om nieuwe interesses te blijven ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. Maar natuurlijk is deze periode vooral een tijd van ontspanning en vele leuke activiteiten!

Bij deze gelegenheid willen we enkele activiteiten delen waarbij de kinderen veel plezier hebben gehad en we ook de sociale vaardigheden hebben kunnen aanwakkeren. Via allerlei creative en speelse activiteiten leerden de kinderen op verschillende vlakken beter samenwerken en sociaal gedrag beter ontwikkelen. Zo hebben de kinderen deelgenomen aan kunst- en schilderworkshops zoals het maken van een prachtige klassikale verjaardagskalender waar ze actief hebben deelgenomen aan het ontwerp, het vormgeven, het bepalen van de kleuren en waardoor hun interesse en nieuwsgierigheid werd gewekt. Momenten waarin het goed samenwerken en overeenkomen opvielen en waarbij de groep dan ook fier kon zijn op het resultaat. Kunst is ook een manier om emoties te uiten. Zo was de workshop Valentijnskaarten maken een hele leuke activiteit voor de oudere kinderen omdat ze zo hun vriendschap en genegeheid voor hun klasgenoten konden uiten en samen deze dag van de vriendschap konden vieren.

Kinderen leren op verschillende manieren, maar zonder twijfel waren de kookworkshops een ervaring waar ze erg van hielden. Tijdens de kookactiviteit maakten de kinderen samen een gemakkelijk en leuk recept klaar. Het was een ervaring van leren terwijl ze plezier hadden, teamwerk versterken, resulterend in een heerlijke taart en lekkere tequeños met guacamole.

Daarnaast waren er ook lessen wiskunde, Engels, ICT, robotica en schaken. Deze brengen de kinderen ongetwijfeld heel wat bij op vlak van wetenschap en het helpt hun wiskundevaardigheden en probleemoplossend denken te verbeteren. We zijn dit jaar voor het eerst begonnen met de lessen robotica waarbij we bij de kinderen interesse in wetenschap en technologie opwekken en waarbij we STEM binnen de projectwerking van Añañau introduceerden. De kinderen waren heel erg enthousiast en gemotiveerd om hier aan deel te nemen.

Om de vakantie te beëindigen hebben we tot slot de verjaardag van de zeer geliefde klaspop Pepe gevierd, een evenement dat erg belangrijk is voor de kinderen. Er werd een heel leuk feest georganiseerd waarbij de kinderen blije momenten doorbrachten, dansten en heel erg genoten van de snoepjes, koekjes, popcorn en een heerlijk taart.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven