Op huisbezoek bij de families

Wat hebben we al die lieve gezichtjes toch gemist!

Enkele weken geleden, toen de lockdown hier in Cusco opgeheven was, hebben we verschillende huisbezoeken kunnen afleggen om te zien hoe het met de kinderen en hun families gaat. En wat was het goed om hen allemaal terug te zien!
De kinderen waren ook heel blij met ons bezoek en toonden heel fier en opgetogen hun huiswerk en de werkjes die ze gemaakt hadden uit de educatieve bundels die we bezorgd hadden. Gelukkig was ook iedereen wel en gezond. We hoorden opnieuw van de gezinnen dat ze erg hun best doen om rond te komen, maar dat de situatie zeer ingewikkeld is. Vele moeders strekken er daarom stiekem toch op uit om op straat wat te verkopen, maar dit met het risico op besmetting of dat de politie tussenkomt. Ook de kinderen die nu vaker alleen thuisblijven proberen bij te blijven met hun huiswerk en in de mate van het mogelijke de lessen via de uitzendingen van het Ministerie van Onderwijs te volgen. Vaak hebben ze veel huiswerk dat niet gemakkelijk is om alleen te begrijpen en te verwerken, hetgeen ons opnieuw bevestigt dat we veel voor hen betekenen door het bieden van hulp bij het huiswerk vanop afstand en door het bezorgen van de oefenbundels met extra oefeningen. Bij elk huisbezoek hebben we steeds de strikte veiligheidsmaatregelen opgevolgd met het dragen van het mondmasker, het afstand houden en voor het binnengaan steeds onze handen, schoenen en kleding volledig te ontsmetten.

Jammer genoeg is sinds juli met het opheffen van de quarantaine in verschillende regio’s in Peru de situatie erg verslechterd en is het aantal besmettingen enorm gestegen. Daarom heeft de provincie Cusco besloten om opnieuw strengere maatregelen te nemen en zijn we sinds 1 augustus opnieuw in lockdown gegaan, wat er voor zorgt dat we voorlopig de huisbezoeken niet kunnen verder zetten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven