Leesboeken voor de kinderen thuis

Añañau is erg trots op het helpen van kansarme kinderen en gezinnen hier in Cusco, Peru. Deze pandemie heeft grote gevolgen gehad voor de voordien al reeds door armoede getroffen Quechua gemeenschappen, maar Añañau doet er alles aan om positiviteit en geluk te brengen.

Op weg om de boeken te brengen waar ze op dit moment het best thuis zijn!

Op dit moment blijven de kinderen al enorm lang thuis vanwege de pandemie (al ruim 7 maanden). Daarom zijn we een nieuw boekenproject gestart waarbij we de kinderen elke drie weken prachtige boeken thuis bezorgen om te lezen. Op deze manier kunnen ze hun leesvaardigheid en begrijpend lezen blijven oefenen en we hopen dat de mooie en spannende verhalen hen even meenemen en doen wegdromen! Samen met de boeken bieden we de kinderen ook elke keer weer een leuke en leerzame educatieve bundel met activiteiten om thuis te maken.

Nadat we alle huizen van de gezinnen in San Jeronimo bezochten, zijn we ook bij de gezinnen van Huancaro langsgegaan om te zien hoe het met hen gaat en brachten we de kinderen ook mooie leesboeken en de nieuwe educatieve bundel. Het was fantastisch om de kinderen te zien glimlachen toen we hen bezochten en toen ze de mooie boeken zagen!

We waren erg verrast om te horen dat als gevolg van de pandemie en de economische gevolgen die dit voor hen meebracht, verschillende gezinnen gedwongen waren te verhuizen naar een meer afgelegen gebied waar het goedkoper is om te wonen. Ze wonen nu een stuk verder weg van de buitenwijken van Cusco hoger in de bergen waar er minder toegang is tot alles. Ondanks deze omstandigheden zullen we er alles aan blijven doen om deze families betrokken te houden bij het project en hen met alle middelen te blijven steunen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven