Ontmoet Janette en Veronica!

Graag willen we jullie onze twee nieuwe leerkrachten Janette en Veronica voorstellen! Beide zijn net als leerkracht afgestudeerd aan de lokale universiteit in Cusco en zijn met een groot enthousiasme bij het team van Añañau aan de slag gegaan. Janette en Veronica zullen de kinderen van het kleuter- en het lager onderwijs bijstaan in hun leerproces en begeleiden op het project. Dit afwisselend in San Jeronimo en in Huancaro. Welkom Veronica en Janette, het is fantastisch om jullie beide in het team te hebben!

Op 6 juli vierden we ook de Dag van de Leerkracht in Peru en zetten we alle leraren in de kijker! Het is dankzij hun eindeloze inzet en toewijding dat kinderen overal ter wereld kunnen leren en groeien zelfs onder de meest moeilijke omstandigheden zoals het afgelopen jaar.

Het is de leraar die essentieel is voor het proces van persoonlijke groei. Hij inspireert, geeft steun en sturing en helpt zijn leerlingen om hun interessen en talenten te ontdekken en om keuzen te maken. Hij daagt zijn leerlingen uit en prikkelt ze om nieuwe dingen te ontdekken. Daardoor zijn zij in staat om zich in hun volle potentieel te ontplooien. Maar ook als persoon ben je de spil in het leven van de leerlingen. Een leraar inspireert en verruimt je blik op de wereld.

In Añañau vinden we de rol van de leerkracht erg belangrijk en hoe je als leerkracht omgaat met de noden van de leerlingen en inzet op hun capaciteiten. Niet alleen binnen het team van Añañau hechten we veel belang aan bijscholing en levenslang leren zodat we up-to-date blijven op vlak van educatie en pedagogie, maar we zorgen ook voor uitwisseling tussen de lokale leerkrachten met leerkrachten uit het Noorden via duurzame samenwerkingsverbanden en ondersteuning. Zo kunnen we ervaringen en onderwijsmethodes delen, educatieve materialen en innovatie. Een dikke pluim en dankjewel aan alle lokale leerkrachten waar we mee samenwerken en aan leerkrachten overal ter wereld!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven