Jongerenactiviteit (gender)gelijkheid

Veel van de kinderen waarmee we in de loop der jaren hebben gewerkt, zijn nu adolescenten. Als project moeten we ons aanpassen aan hun nieuwe realiteit. De puberteit is een fase vol veranderingen, onzekerheden en angsten, hun lichaam verandert. In deze route, die de verbinding tussen onderwijs en gezondheid versterkt, hebben we een workshop seksuele voorlichting voorbereid die gendergelijkheid bevordert, een workshop die vertrouwelijkheid, veiligheid en een positieve groepsdynamiek respecteert.

Seksuele voorlichting en gendergelijkheid zijn het recht van alle kinderen. Bij Añañau werken we binnen het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelen, de zogenaamde SDG’s, en we geloven dat we daarmee op weg kunnen zijn naar een betere wereld. Door deze empowerende activiteiten betrekken we de kinderen en stimuleren we hun actieve participatie en wereldburgerschap.

We willen ook de deelname bedanken van Suri en Marisabel, twee van de oudste tieners die deel uitmaken van het project, die hebben geholpen om de workshop uit te voeren en enkele persoonlijke ervaringen hebben gedeeld. Ze overhandigden ook aan elke deelnemer een pakket met essentiële producten voor persoonlijke hygiëne.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven