Heropstart dagelijkse projectwerking Añañau

In Peru blijven de scholen nog steeds gesloten om wille van de pandemie. Kinderen gaan nu reeds meer dan anderhalf schooljaar niet naar school en zijn genoodzaakt de lessen van thuis uit te volgen via het afstandsleren programma dat het Ministerie van Onderwijs biedt. Dit programma komt echter jammer genoeg niet tegemoet aan de noden van vele kinderen die door hun achtergestelde positie niet de middelen hebben om deze lessen te kunnen volgen en de leerstof op eigen houtje te verwerken. Zo hebben vele kinderen thuis geen toegang tot internet, een smartphone, tablet of laptop. Als educatieve organisatie willen we te allen tijde voorkomen dat deze kinderen het verborgen slachtoffer worden van de pandemie.  

Daarom hebben we er in Añañau alles aan gedaan om onze activiteiten als educatieve bibliotheek te kunnen hervatten, uiteraard volledig in overeenstemming met alle bioveiligheidsprotocollen. Weliswaar met een verminderde capaciteit en in specifieke uren. Onze harten zijn vervuld van vreugde dat het eindelijk terug mogelijk is voor de kinderen om naar het project te komen, waar ze gepaste hulp kunnen krijgen bij hun huiswerk, van de ge-updatete bibliotheek gebruik kunnen maken en met behulp van het IT-materiaal met internettoegang hun schoolopdrachten kunnen uitvoeren.

Vele kinderen hebben ondertussen dan ook een enorme achterstand opgelopen op leervlak die we nu op alle mogelijke manieren trachten bij te werken zodat de kinderen op niveau kunnen blijven. We zullen daarom dit schooljaar extra inzetten op remediërende en versterkende leeractiviteiten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven