Uitstap naar Raqayraqayniyuc

Na zoveel tijd konden we er eindelijk weer op uit trekken en in groep genieten van een prachtige dag samen! Dit keer wandelden we met onze jaarlijkse uitstap vanuit het project in San Jeronimo recht omhoog de bergen in naar de pas gerestaureerde ruïnes van de archeologische site van Raqayraqayniyuc op bijna 3500m hoogte! En nadien hebben we leuke groepsspelen gedaan op een nabij gelegen veld. Wat een prachtig uitzicht en mooie ruïnes! En wat hebben we er samen zo van genoten!

De archeologische vindplaats Raqayraqayniyuc behoort tot een Late Horizon (Inka) bezetting, gevolgd door een kortstondige en niet erg intense bezetting tijdens de koloniale periode. Tijdens de Inka-periode waren de omhuizingen multifunctionele woonpatronen (een keuken, een slaapkamer en een opslagruimte) die comfortabel een kerngezin (vader, moeder en kinderen) konden huisvesten. De inwoners van Raqayraqayniyuc voerden in deze periode intensieve landbouwactiviteiten uit, gevolgd door begrazing en textielproductie.

Hier zie je enkele foto’s van deze prachtige dag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven