Het maken van de docu ‘Ik spreek Quechua’

Milagros Gárate Rivera is studente van de opleiding Communicatie aan de Nationale Universiteit San Antonio Abad van Cusco en liep tijdens de afgelopen maanden stage in het project in het teken van het vak Communicatie voor Ontwikkeling. Samen met de kinderen voerde ze verschillende opdrachten en participatieve activiteiten uit voor de culturele blog van Añañau. Het doel hiervan is om een audiovisuele ruimte te creëren waarin alle jongeren kunnen deelnemen en zich kunnen ontwikkelen door communicatieve producten te creëren en te werken rond culturele identiteit en empowerment. Hier zie je de kinderen tijdens de voorbereidingen en interviews voor de documentaire over de Quechua-taal die ze maakten terwijl ze leerden over opname- en geluidstechnieken, scenarioschrijven, interviewen en videobewerking.

De prachtige en zeer leerrijke documentaire ‘Ik spreek Quechua’ die gemaakt werd door de jongeren samen met Milagros maakte deel uit van een leerproces dat interculturaliteit, de actieve participatie en de expressie van de kinderen promoot. De participatieve video maakt een respectvolle en horizontale dialoog mogelijk die onze stemmen en blikken versterkt. De interviews werden afgenomen door de kinderen op het centrale plein van de wijk San Jerónimo dicht bij het project. Proficiat aan alle kinderen die hebben deelgenomen en aan Milagros voor het prachtige resultaat!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven