Vakantieprogramma 2022

Met de start van het nieuwe jaar zijn we op 10 januari ook in Añañau weer begonnen met alle projectactiviteiten en hiermee startten we ook ons ​​vakantieprogramma dat elk jaar plaatsvindt in de maanden januari en februari aangezien het dan zomervakantie is hier in Peru. De kinderen komen naar het project in verschillende groepen en nemen deel aan de educatieve activiteiten die we in deze periode aanbieden. Enerzijds gebruiken we deze tijd om met de kinderen intensiever te oefenen op de gebieden waar ze moeilijkheden hebben, zoals wiskunde of communicatie (het vak taal), zodat ze beter op niveau komen en het nieuwe schooljaar beter van start kunnen gaan.

Voor de groep van de oudere kinderen die ondertussen naar het secundair onderwijs gaan, hebben we activiteiten aangeboden die hun kennis en vaardigheden op het gebied van wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde en Engels als vreemde taal helpen verbeteren.

We vinden het ook belangrijk om een ​​ruimte te bieden waar kinderen hun ervaringen en emoties kunnen delen door te spelen, schilderen, onderzoeken, uit te wisselen en nieuwe dingen te ontwikkelen. Dit alles helpt de kinderen om te genieten van hun leerproces en om gemotiveerder te zijn.

Tijdens deze vakantieperiode hebben de kleintjes hun sociale vaardigheden versterkt, dankzij de steun van de begeleiders en stagiaires die groepsactiviteiten uitvoerden. We zijn ons ervan bewust dat het aanleren en ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden essentieel is om een ​​optimale relatie met anderen en met zichzelf te vormen. Aangezien de pandemie de toegang tot onderwijs, spel en belangrijke sociale activiteiten voor de kinderen heeft verergerd, zijn de activiteiten van deze vakantieperiode gericht op het creëren, participeren, ontspannen en versterken van kennis en vaardigheden.

Tijdens de eerste weken van maart maakten we in Añañau een overgangsperiode door om ons voor te bereiden op de heropening van de scholen in Peru, na twee hele schooljaren waarin de scholen gesloten bleven en waarbij de kinderen alle lessen van thuis uit moesten volgen. We zijn erg blij dat de kinderen eindelijk terug naar school kunnen na zo’n lange tijd, dat ze hun normale leven weer kunnen opnemen en dat we ook op het project kunnen terugkeren naar het volledige educatieve programma en de activiteiten van vóór de pandemie.

We stimuleren immers zo veel mogelijk bij de gezinnen dat de kinderen een normale en continue schoolloopbaan kunnen doorlopen. Veel kleuters worden door de moeders meegenomen naar ondermeer de markt, waar ze verkopen, in plaats van het kleuteronderwijs bij te wonen. Zo missen ze al de start die belangrijk is voor het ontwikkelen van de eerste basisvaardigheden. Ook veel jongeren worden op jonge leeftijd thuisgehouden om mee te gaan werken, op het veld, in het huishouden of om te gaan verkopen en haken vroegtijdig af. Ook dit proberen we zoveel mogelijk te vermijden door nauw met de gezinnen samen te werken rond het belang van educatie op lange termijn en het regelmatig bijwonen van de lessen. In de namiddag kunnen de kinderen dan opnieuw terecht in het project voor verdere ondersteuning, om de leerstof beter onder de knie te krijgen en zich verder te ontwikkelen.

Hier enkele foto’s van al het creatieve en prachtige dat ze deden en maakten tijdens de vakantie!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven