Inspirerende stageprojecten

Vanaf januari 2022 ontvingen we opnieuw verschillende stagiaires uit België die we begeleidden tijdens een buitenlandse stage in het project. We zijn erg blij dat dit weer mogelijk is na de moeilijke tijden die we hebben doorgemaakt door Corona en toen reizen naar Peru niet mogelijk was. Door samen te werken met studenten van verschillende opleidingen kunnen we constructief zoeken naar vernieuwing en kennismaken met nieuwe methoden om de kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Dit voorjaar ontvingen we studenten uit Vlaanderen voor een afstudeerstage van de opleidingen ergotherapie, orthopedagogiek en voeding en diëtetiek. Hier meer over hoe ze elk aan de slag gingen:

Angie en Maxim

Angie Inghelram en Maxim Bogaert zijn beide studenten voeding en diëtetiek aan de Hogeschool Vives in Brugge. Tijdens hun stage in Peru ontwikkelden ze met de kinderen een project over gezonde voeding, hygiëne en het bereiden van gezonde maaltijden door middel van speelse activiteiten en interactieve kookworkshops waar ze nieuwe recepten leerden. Ze maakten heerlijke havermout- en bananenpannenkoekjes en andere eenvoudige maar lekkere en voedzame recepten die de kinderen thuis zelf kunnen bereiden. Na afloop hebben ze ook nog een huisbezoek gebracht om uitleg te geven over de hygiënische bereiding van maaltijden en het adequaat bewaren van etenswaren bij de kinderen thuis.

Iris en Silke

Iris Smeuninx en Silke Van der Brempt, twee studenten orthopedagogiek van de Hogeschool Odisee in België, ondersteunden de kinderen in ontwikkelingsvaardigheden en hun emotioneel welzijn tijdens hun buitenlandse stage in het project. Door middel van verschillende zeer creatieve en interactieve activiteiten leerden ze de kinderen goed kennen en werkten ze verschillende spelletjes en leuke activiteiten uit om hen te helpen verbeteren waar ze moeilijkheden ondervinden. Van het ontwerpen van hun droomhuis en een positiviteitsdagboek tot persoonlijke ‘goed gedaan’ en ‘heel trots op’ dozen! Het leukste aan hun werk is dat ze met veel respect en rekening houdend met de context beginnen vanuit en focussen op de interesses, mogelijkheden en kracht van ieder kind!

Emma en Bob

Emma Segers en Bob Jadoul zijn twee fantastische stagiaires ergotherapie van Hogeschool Artesis in Antwerpen die ook stage liepen in het project. Ze hielpen de jongste kinderen in hun ontwikkeling en boden ondersteuning waar zij moeilijkheden ondervinden, op cognitief, emotioneel of motorisch vlak. Dit door hen te begeleiden tijdens de naschoolse huiswerkbegeleiding, maar ook tijdens therapiemomenten die ze zelf met de kinderen opzetten.Verder werkten ze elk ook hun bachelorproef uit binnen de organisatie. Emma rond de emotionele ontwikkeling en de gepaste begeleidingsstijl voor elke fase, dit eerder gericht op het team van Añañau, en Bob introduceerde de nieuwe methode Animal Fun waarbij hij op een speelse manier en aan de hand van dieren met de kinderen aan de slag ging rond de motoriek, spel en beweging, samenwerken,… Jullie deden een geweldig werk, Emma en Bob!

Heb jij ook interesse om een buitenlandse stage te lopen bij Añañau? Neem voor meer informatie contact met ons op via info@ananau.org.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven