Versteviging samenwerking school Huancaro

Tijdens de maanden mei en juni hebben we nog steeds heel hard gewerkt met de kinderen om de achterstanden en moeilijkheden die ze hebben als gevolg van de pandemie in hun onderwijsniveau te verbeteren. Het is echt teruggaan naar de basis van de verschillende vakken en vaardigheden, zeker voor wiskunde en communicatie (taal), en in kleine stappen vooruitgaan. Voor het uitleggen van de leerstof en het oefenen maken we gebruik van extra leermaterialen en didactische middelen. Voor de kinderen van het basisonderwijs hebben we met steun van Intouch Global Foundation een groot aantal belangrijke werkboeken en oefenbladen geprint die hiervoor gebruikt kunnen worden, daarnaast maken we gebruik van interactieve leermiddelen, spelletjes en de computer. 

Ook de oudere kinderen komen zoals gebruikelijk elke dag naar het project om ondersteuning te krijgen bij hun huiswerk en voor het realiseren van speciale schoolopdrachten of groepswerk. Hiervoor hebben ze op het project ook de beschikking over laptops in hun klaslokaal. Voor de kinderen die nog online lessen moeten volgen, soms ook ‘s ochtends, hebben we het mogelijk gemaakt dat ze op deze momenten ook kunnen komen en gebruik kunnen maken van de middelen en infrastructuur op het project. We zijn heel blij om te zien dat ze hier doordeweeks spontaan voor komen en dat ze zoveel inzet en zorg tonen voor hun schoolwerk en leerproces. 

Op de school en het tweede project van Huancaro hebben we de afgelopen maanden gefocust op het versterken van de samenwerking met de lokale leraren en het schoolpersoneel. We hebben pedagogische materialen uitgewisseld en mogelijkheden geboden voor de implementatie van bepaalde didactische methodes. We werken niet alleen rechtstreeks met de kinderen en hun families, maar we proberen ook samen met de lokale school en de leraren te werken aan de kwaliteit van het onderwijs, ervaringen uit te wisselen en nieuwe methoden en innovatief didactisch materiaal te introduceren. Zo is op de basisschool in Huancaro bijvoorbeeld Pepe (Pepito) geïntroduceerd, de klaspop waar enthousiast mee wordt gewerkt. Hij is er altijd als er iets nieuws wordt geleerd en de kinderen vinden het geweldig als Pepito het hun uitlegt. Deze methode en de didactische materialen hebben we uitgewisseld met de leerkrachten van de school die Pepe nu ook ‘s ochtends gebruiken tijdens hun lessen in het eerste en tweede leerjaar. Zo worden de kinderen extra gemotiveerd en ook de leerkrachten vinden het fantastisch! 

We zijn ook erg blij om te kunnen schrijven dat we rekenen op een aantal nieuwe docenten in het team van Añañau. Sinds april hebben we de twee nieuwe leerkrachten en de docenten voor de lessen Engels en ICT in Huancaro kunnen aannemen. Het zijn allemaal zeer gemotiveerde jongeren die enthousiast zijn om voor het project te werken en de kansarme kinderen te ondersteunen. Dit maakt het mogelijk om zelfs meer ondersteuning te bieden aan de school van Huancaro waar geen leraar Engels en ICT-leraar was en waar ze ‘s ochtends lessen geven aan de verschillende klassen binnen het curriculum van de school en het ministerie van Onderwijs. De leraar Engels neemt de belangrijke basis door met de kinderen in deze nieuwe taal en gaat hier goed mee vooruit en de ICT-docent ziet de basis computervaardigheden bij de leerlingen zoals bijvoorbeeld onderdelen van Office programma’s en Canva. We kijken er erg naar uit om samen met het docententeam van de school te blijven werken rond de kwaliteit van onderwijs en inclusief onderwijs. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven