Mooie samenwerking met lokale vrijwilligers

Gedurende de maand februari hebben we kunnen tellen met de steun van een groep psychologiestudenten van de lokale Andina Universiteit in Cusco. De organisatie van Aňaňau heeft een duurzame samenwerking opgezet met de faculteit psychologie van de universiteit waarbij psychologiestudenten en professoren de programma’s van Aňaňau zullen gaan ondersteunen en helpen bij het emotionele welzijn van de kinderen. In deze eerste fase van deze nieuwe samenwerking hebben de vrijwillige studenten workshops gegeven aan de kinderen rond emotionele veiligheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen door middel van een reeks leuke en participatieve workshops.

Wij vinden dat onderwijs een integraal onderdeel moet zijn van het leven van kinderen en jongeren. In het kader van de vakantieactiviteiten van 2023 volgen sinds januari van dit jaar de groep van de laatste leerjaren van het basisonderwijs en de groep kinderen van het secundair onderwijs een cursus spreken in het openbaar dankzij de steun van vrijwilligster Catherine Gonzales, leerlinge van de beroepsopleiding politieke en overheidswetenschap aan de Pontificia Katholieke Universiteit van Peru. Het was een fantastisch initiatief dat de kinderen hielp zich open te stellen, zelfvertrouwen te krijgen en goed te leren spreken in het openbaar.

Als afsluiting van de psychologieworkshops in februari organiseerde Aňaňau begin maart, in samenwerking met de krachtgroep van de psychologiestudenten van de lokale Andina Universiteit in Cusco, de activiteit “school voor ouders”. Dit was een interactieve workshop voor de ouders om de relatie tussen ouders en kinderen te verbeteren. Aan de hand van participatieve activiteiten, motiverende gesprekken en groepsdynamiek werd dit uitgevoerd. We danken de professor en psycholoog van de Andina Universiteit Edgar Sánchez Rodríguez en de vrijwilligers voor hun steun.

En ook het Añañau-team heeft de geweldige kans gehad om deel te nemen aan een zeer interessante en geavanceerde workshop over constructief samenwerken in een team en teamdynamiek, gegeven door een van de professoren in de psychologie.

We zijn erg blij met de organisatie om deze opwindende nieuwe samenwerking met de faculteit Psychologie te zijn aangegaan en kijken ernaar uit om dit te consolideren tot een duurzame samenwerking op lange termijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven