Start vakantieprogramma 2023

In Añañau zijn we het nieuwe jaar enthousiast begonnen met het jaarlijkse vakantieprogramma dat we voor de kinderen aanbieden.

Van januari tot maart is het de grote vakantie in Peru, maar als educatieve organisatie zijn we tijdens deze periode open en kunnen de kinderen het project nog steeds dagelijks bijwonen voor activiteiten die hen versterken in hun educatieve en algemene ontwikkeling. Zoals elk jaar bieden we een mix van activiteiten en workshops die de kinderen enerzijds helpen in hun leerproces en die hen helpen om zich beter voor te bereiden op het volgende schooljaar dat in maart begint. Anderzijds bieden we leuke en ontspannende activiteiten die hen op verschillende manieren stimuleren en waar ze nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Met veel enthousiasme zijn we dit jaar gestart en herstart met de workshops elektronica en robotica, naast de schaaklessen, knutselen, behendigheidsspelletjes, excursies en nog veel meer!

De groepen van de oudere kinderen hebben met veel enthousiasme hun lessen schaken, elektronica en robotica verdergezet. Beetje bij beetje hebben ze hun eigen robot kunnen bouwen en laten bewegen en tijdens elektronica heeft de groep kinderen van het secundair onderwijs in groepjes hun eigen droomhuis gebouwd met karton en elektronische toepassingen geïmplementeerd zoals sensoren, verlichting en bewegende onderdelen. De kinderen waren erg blij met het resultaat en erg trots op hun prachtige werken die aan het einde van de vakantie werden gepresenteerd.

Hoewel Peru als natie een diepe politieke en sociale crisis doormaakt en de protesten en onrust de samenleving op vele niveaus en het goed functioneren van het onderwijs in Peru beïnvloeden, hebben we er alles aan gedaan om de voortzetting van onze activiteiten op beide projectcentra te garanderen met de nodige verantwoordelijkheid en veiligheid. Voor de kinderen is het erg belangrijk geweest om te midden van deze chaos alle activiteiten van het project door te kunnen laten gaan en altijd een veilige en inspirerende plek te hebben waar ze naar toe kunnen, blijven leren, zich gehoord voelen en tot rust komen. Gelukkig is de situatie sinds februari bekoeld en is de rust in de regio Cusco teruggekeerd, hoewel deze ernstige impasse op nationaal niveau voort blijft duren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven