Nieuwe leerkrachten in Añañau!

Er zijn bij de start van het nieuwe schooljaar ook enkele veranderingen gebeurd in het Añañau team en we zijn blij te mogen rekenen op verschillende nieuwe teamleden, die we hier graag aan jullie voorstellen!

In het team op de projectlocatie in Huancaro zijn er twee nieuwe leerkrachten, Deysi Rene Huaman Quispe en Anita Huaman Huachuvilca. Beide zijn jonge leerkrachten die recent zijn afgestudeerd en die met veel enthousiasme aan de slag willen gaan in het werkveld met de doelgroep van Añañau om de kinderen te ondersteunen en te helpen waar ze het moeilijk hebben door hun achtergestelde positie.

Deysi zegt: “Onderwijs is motivatie, begeleiding, is het cultiveren van waarden en het is enorm deugddoend om de verbetering van kinderen te zien en bij te dragen aan hun leren.”

En volgens Anita is educatie “de kunst van het onderwijzen, kennis, waarden, cultuur en tradities overdragen. Leerkracht zijn is niet alleen academische kennis overdragen, maar kinderen vormen met een kritische en vrije denkwijze, met voldoende zelfrespect dat hen in staat stelt zich ten volle te ontwikkelen en hun persoonlijke en sociale leven in balans te houden”.

In Huancaro kunnen we onze steun aan de school ook blijven verderzetten door het instaan voor een leerkracht ICT en een leerkracht Engels vanuit Añañau. Zoals jullie reeds weten uit het verleden heeft de school hier zelf de middelen niet voor en zijn we blij dat we dit kunnen ondersteunen zodat de leerlingen tijdens de schooluren toch toegang hebben tot een volledig en kwaliteitsvol curriculum en er in het computerlokaal gewerkt kan worden rond ICT om de digitale gap te verkleinen. Graag stellen we dan ook Jesus Daniel Guzmán Eguiluz aan jullie voor die het vak ICT zal geven en Jacqueline Vásquez Valencia de Engelse lessen.

Jesus: “Informatica is een fundamenteel hulpmiddel voor de toekomst van kinderen.”

Jacqueline: “Het leren van een nieuwe taal opent de deuren naar de wereld.”

Op de projectsite in San Jeronimo willen we onze twee STEM-leraren Graciela Del Pilar Roca Caituiro en Alexis Franco Arizabal Paez in de kijker zetten.

Wetenschap, technologie, techniek en wiskunde vormen het STEM-programma. Dit project met geïntegreerde onderwerpen gaat niet alleen over kennis, maar heeft ook tot doel de ongelijkheidskloven en het gebrek aan kansen te doorbreken door tools en activiteiten aan te bieden die de motivatie en participatie van kinderen stimuleren, aangezien zij de hoofdrolspelers zijn in hun leren.

De nieuwe leerkrachten zijn allemaal erg blij en enthousiast om met de kinderen van Añañau aan de slag te gaan of om les te geven op de school in Huancaro en wij zijn erg opgetogen om ze in ons team te hebben en samen te werken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven