Lizveth studeert af aan het hoger onderwijs

Inspireer en empower!

We sloten de maand maart af met goed nieuws! Lizveth de eerste studente van Añañau is trots en met grote vreugde afgestudeerd aan haar studie in het hoger onderwijs. Lizveth kwam naar onze organisatie vanaf haar elfde tot het einde van de middelbare school, en Añañau kon haar daarna, met de hulp van Stichting Lamp, blijven ondersteunen voor een hogere opleiding. Na vele jaren van haar kant was ze in staat om haar diploma af te ronden en haar titel als officiële reisleider te ontvangen. We zijn erg trots op haar en haar inzet.

Eén van de vragen die Lizveth zich aan het einde van de middelbare school stelde, was om verder te studeren. Na verschillende mogelijkheden te hebben overwogen, besloot ze de opleiding Gids in Toerisme te gaan volgen. Het was een belangrijke beslissing die haar tijd en reflectie kostte en ze koos uiteindelijk voor deze opleiding omdat ze van de Engelse taal hield en andere plaatsen wilde leren kennen.

We zijn nu bijna drie jaar verder en Lizveth is eindelijk afgestudeerd. Het zijn een aantal zeer intensieve jaren geweest op weg naar haar titel van reisleider. Tijdens deze studietijd volgde ze onder andere cursussen geschiedenis, wiskunde en administratie gerelateerd aan haar carrière. Ze sloot elk semester af met uitstekende cijfers die haarzelf, de organisatie en haar familie met trots vervulden. Daarnaast voltooide ze in deze jaren een reeks verplichte stages die haar voorbereidden op het uitoefenen van haar beroep, waardoor ze kon groeien in het nemen van verantwoordelijkheden en professionaliteit.

Eén van de cursussen die Lizveth het leukst vond, was administratie en daarom wil ze zich wijden aan het reserveringsgebied in een reisbureau of hotels als ze het veld betreedt.

Daarnaast ondersteunt Lizveth de organisatie sinds maart 2022. Ze komt van maandag tot en met vrijdag vrijwillig helpen tijdens de huiswerkbegeleiding voor de jongere kinderen om op die manier iets terug te doen voor de organisatie voor de hulp die ze zelf kreeg en uit wederzijdse steun en waardering.

Voor Lizveth is het een pad geweest dat haar heeft geholpen op te groeien en een andere realiteit te zien. Een professional zijn en een fatsoenlijk beroep kunnen uitoefenen, zal haar helpen haar economische situatie te verbeteren en zo haar familie te helpen en een sterk voorbeeld te zijn voor haar broers en zussen en de andere kinderen in het project en in haar gemeenschap.

“Er is geen limiet aan wat wij als vrouwen kunnen bereiken.” (Michelle Obama)

Lizveth merkt op dat studeren in een instituut een buitengewone ervaring is geweest, waardoor ze kon werken en nieuwe plaatsen en mensen kon leren kennen. Nu wil ze werk zoeken in haar omgeving, aangezien het toeristisch hoogseizoen op het punt staat te beginnen. Door de huidige zeer ernstige politieke en sociale crisis in Peru op dit moment en de chaos die dit met zich meebrengt in de samenleving, is echter ongeveer 80% van alle reserveringen in het toerisme geannuleerd en is er nauwelijks werkgelegenheid in deze sector. Maar Lizveth geeft niet op. Met de hulp van het team van Añañau, gedurende de tijd dat Lizveth deze maand aanwezig is op het project, verdiepen we ons samen met haar in verschillende aspecten om haar nog beter voor te bereiden op het vinden van een goede baan en het nuttig benutten van deze periode van impasse. Zo hebben we met Lizveth geoefend op het opstellen van haar cv en het goed vormgeven van deze inhoud, op dit moment zoeken we naar degelijke banen die haar cv zullen verrijken en waar ze goede professionele ervaring kan opdoen en op oefenen met het voeren van een goed sollicitatiegesprek. Dit zijn zaken die helaas niet in het curriculum van de hoger onderwijsprogramma’s hier voorkomen, en die toch enorm belangrijk zijn. Lizveth heeft al een aantal goede sollicitaties kunnen doen en heeft zelfs vacatures gekregen waardoor ze aan haar eerste baan begon bij een goed bedrijf.

Als organisatie geloven we dat het kunnen afronden van een hogere opleiding vele deuren opent die helpen om uit de cirkel van armoede te komen. We willen Stichting Lamp dan ook bijzonder bedanken voor het ondersteunen van Lizveth gedurende al die jaren en om samen met haar op weg te gaan naar een betere toekomst. Wij als organisatie zullen andere kinderen blijven ondersteunen door hen te helpen hun leerachterstanden te verbeteren, hen te stimuleren in hun ontwikkeling en samen met hen nieuwe kansen aan te gaan om een opleiding in het hoger onderwijs mogelijk te maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven