Fantastische berichten uit het Noorden!

Nieuwe website van Añañau!

Met veel trots stellen we jullie de gloednieuwe website van Añañau voor! De nieuwe website is tot stand gekomen in samenwerking met Arthur De Letter en Thibo De Reu, twee IT studenten van Hogeschool Gent. Met hun technische programmeerskills ontwikkelden ze een modern design en werden er allerlei fantastische interactieve features geïnstalleerd die het geheel een nieuw leven inblazen en een meerwaarde geven. Verder werd er ook samengewerkt met KMO-management studente van Hogeschool Gent Adelia Alexandrova voor verschillende inhoudelijke en strategische aspecten, het promoten van de organisatie en het lanceren van de nieuwe website!
Wij zijn alvast heel fier en blij met het prachtige resultaat!

Ben je benieuwd? Neem dan snel een kijkje via deze link!

Projectverantwoordelijke Ellen verhuist naar België

Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag ook op de hoogte brengen van een grote verandering binnen de organisatie. Na 13 jaar met veel enthousiasme en gedrevenheid ter plekke in Peru te hebben meegewerkt aan de organisatie, is mede-oprichtster van Añañau Ellen Bosch met haar gezin naar België verhuisd. Ellen zal echter vanuit België al haar werk voor de organisatie blijven verderzetten in haar functie van internationale coördinator en blijven instaan voor het onderhouden van de contacten met partners, coördinerende taken, administratie en de fondsenwerving. De mogelijkheid om dit werk vanuit België te verderzetten was voor haar de essentiële voorwaarde om deze beslissing te nemen. Zij zal dit vanaf nu doen in opdracht van vzw Qué bonito! die het project in België vertegenwoordigt.

Ellen neemt deze grote beslissing met een gerust hart. Ter plekke in Peru is een heel goed en capabel team dat de projectwerking daar blijft verderzetten. Door de jarenlange gezamelijke inzet en gedrevenheid van het team om de organisatie goed uit te bouwen, is er een zeer stevige basis gelegd waarmee de organisatie de toekomst vol vertrouwen tegemoet gaat en waarmee de organisatie ook meer en meer zelfstandig kan worden. Verder zal er ook wekelijks een zeer nauw contact onderhouden worden om alles goed op te volgen en samen in goede banen te blijven leiden.

Met heel de organisatie kijken we nu hoopvol en enthousiast verder naar de toekomst. Het doel voor dit jaar 2023 en voor de komende jaren is om de impact van de organisatie systematisch te vergroten en het werk te vermenigvuldigen, zodat de huidige educatieve programma’s aangeboden kunnen worden aan nog zo veel meer kinderen door nieuwe samenwerkingsverbanden met scholen in achtergestelde buurten of gemeenschappen. Añañau heeft hiervoor een strategisch plan uitgewerkt en is volop op zoek naar de nodige partners om dit te kunnen realiseren.

Prachtige steun van de orde van Sint-Jan van Jeruzalem, hospitaalridders

Met heel de organisatie willen we graag de commanderij Loon van de orde van Sint-Jan van Jeruzalem, hospitaalridders bedanken voor de prachtige financiële steun die we mochten ontvangen. Eén van de leden bezocht afgelopen jaar het project van Añañau in Cusco en de orde besloot hiermee om een schenking te doen om de projectwerking en de educatieve projecten van Añañau te ondersteunen en mee te werken aan beter onderwijs voor deze kansarme kinderen. Hartelijk dank aan alle leden voor dit fantastische initiatief en om begeesterd te zijn door het werk dat we verrichten.

Vrijwilligers en studenten komen en gaan

Tijdens de eerste maanden van dit jaar zijn er naast de Peruaanse vrijwilligers ook verschillende nieuwe stagiairs en vrijwilligers uit België aan de slag gegaan in het project.

Zo is er studente Maïté Segers die vanuit de opleiding ergotherapie van hogeschool Artesis uit Antwerpen een stage doet in Añañau. Tot eind mei zal ze de kinderen in San Jeronimo mee ondersteunen in hun (leer)ontwikkeling en zich in het bijzonder richten tot de kinderen die hier moeite in ondervinden. Door middel van leuke en gerichte therapiesessies zet ze extra in op de reken-, schrijf- en leesvaardigheden en werkt ze aan het verkleinen van de leermoeilijkheden bij deze kinderen. Ook werkt ze nauw samen met de leerkracht van de groep van de allerjongsten door samen op zoek te gaan naar aanpassingen in de klasgroep/ruimte om de concentratie van de kinderen te verbeteren. Heel erg bedankt Maïté voor je grote inzet en de zorg die je besteedt aan elk kind.

Verder is er ook Adelia Alexandrova, een studente KMO-management van Hogeschool Gent. Adelia werkt verschillende communicatie- en marketingstrategieën uit voor de organisatie en doet hier onderzoek naar. Ook werkt ze samen met twee andere Belgische stagiaires, Thibo De Reu en Arthur De Letter, die vanuit België een online IT-stage lopen vanuit hun opleiding aan Hogeschool Gent en die de nieuwe website voor Aňaňau aan het maken zijn. Thibo en Arthur doen al het programmeer- en technische werk en Adelia helpt met bepaalde inhoud voor de website uit te werken en het opzetten van strategieën om de organisatie en partnerschappen te ondersteunen.

Tot slot zijn we ook heel blij te mogen rekenen op de hulp van vrijwilligster Anna De Wolf uit België. Anna verblijft gedurende 2 maanden in Cusco en helpt de organisatie ondermeer bij het geven van Engelse lessen aan de kinderen. Voor de groep van de oudste kinderen werkt ze daarnaast ook participatieve activiteiten uit rond de SDG’s, de duurzame ontwikkelingsdoelen en wordt er thematisch gewerkt rond allerlei belangrijke onderwerpen zoals het milieu en een duurzame samenleving. Verder helpt Anna ook wekelijks mee op de projectlocatie in Huancaro.

Ben je ook geïnteresseerd in vrijwilligerswerk of een buitenlandse stage in Peru? Contacteer ons dan voor meer informatie via info@ananau.org.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven