De milieubrigade op de school in Huancaro

Als organisatie geloven we sterk in duurzaam werken en daarom zetten we het project “Zorgen voor ons milieu voor een betere wereld” dat we in 2022 startten dit jaar verder. In  mei gingen we daarom van start met de workshops en sensibiliseringsactiviteiten van de milieubrigade op de school in Huancaro.

Een training en een koffiepauze om onze milieubrigade te versterken en zo zijn we begonnen.

De brigadegroep kwam bijeen met als doel om opgeleid te worden en zich te oriënteren op de onderwerpen en activiteiten die de komende maanden zullen worden uitgevoerd. In deze training kwamen drie belangrijke onderwerpen aan bod: de functie en het belang van de brigade, het werkplan van de activiteiten en de SDG’s.

De studenten konden meer leren en nadenken over de SDG’s en het belang van hun brigade. Tijdens de training namen de kinderen actief deel door hun ideeën te geven en te praten over de problemen met betrekking tot het milieu, waarbij ze zich alle kennis herinnerden die ze vorig jaar hadden geleerd. Het was ongetwijfeld een goede ervaring en tijdens een koffiepauze konden we onze brigade wat beter leren kennen.

Wij geloven dat de stem van de leden van de brigade een waardevol instrument is om veel veranderingen te bewerkstelligen, op deze manier heeft de brigade bewustwording gecreëerd bij de andere leerlingevoor het juiste gebruik van de vuilnisbakken op school. Op deze dag hebben de leerlingen fantastisch meegedaan, gegeten en gespeeld.

Deze maand juni is van groot belang voor de zorg voor onze planeet en we daarom hebben enkele belangrijke data in de kijker gezet:

Wereld Fietsdag – Wereldmilieudag – Wereldoceaandag – Wereld Refill Day

Elke vorm van actie die de negatieve impact op ons milieu vermindert, is een geweldige actie.

Onze milieubrigade blijft acties promoten om voor ons milieu te zorgen, samen met hun klasgenoten leren ze en herinneren ze eraan hoe ze vuilnisbakken op de juiste manier kunnen gebruiken en creëren bewustzijn over de schade die wordt veroorzaakt wanneer we onze planeet vervuilen.

Kinderen in actie voor de zorg voor het milieu.

MyEquator is een educatief platform dat wereldburgerschap en de stem van kinderen in hun gemeenschappen over de hele wereld promoot. Mikaela Pimentel van Equator bezocht ons op de school in Huancaro en interviewde de kinderen tijdens het project van Añañau over beter zorgen voor het milieu om te horen wat de kinderen hier over te zeggen hebben!

Heel goed gedaan aan alle kinderen voor hun inzet en bedankt Equator om dit in de kijker te zetten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven