Een fijne 15e verjaardag!

Ook dit jaar zijn we heel erg fier op een nieuwe bende jonge dames die 15 geworden zijn! Je 15e verjaardag is een hele gebeurtenis in Peru en een mooi moment in het leven van een vrouw. En dit wordt dan ook steeds goed gevierd. Deze keer was het de beurt aan Flor, Belinda, Luz en Estefani, 4 meisjes die ons al meer dan 7 jaar vergezellen in het project. We hebben een leuke middag gehad, met allerlei lekkers, frisdrank, popcorn, muziek en een heerlijke taart. We wilden deel uitmaken van dit speciale moment voor onze meisjes. Gefeliciteerd!

Deze verjaardag is niet alleen symbolisch een nieuwe mijlpaal in hun leven. Ook in het dagelijkse leven kijken deze jonge dames al erg uit naar de toekomst. Ze hebben alle vier dromen over wat ze willen worden en ondernemen in het leven en samen met hen ondernemen we hier op het project alvast de eerste stappen in. Tijdens de activiteiten van ‘Proyecto de vida’ (‘Mijn levensproject’) verkennen we dit verder en bespreken we samen hoe ze dit kunnen verwezenlijken. Zo kijken we ondermeer welke interesses ze hebben, welke studies mogelijk zijn, wat je hiermee kan worden, welke voorbereidingen hier voor nodig zijn en hoe dit allemaal bereikt kan worden. Verschillenden van hen zullen dan ook weldra starten op een voorbereidende academie om zich beter voor te bereiden op een verdere studie, aangezien je in Peru voor elke opleiding een ingangsexamen moet afleggen. Binnenkort volgt er ongetwijfeld meer nieuws over de ondernemingen van deze meisjes!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven