Fantastische berichten uit het Noorden!

Make-over van de speelplaats

Fantastisch nieuws! Dank zij de steun van heel wat vrijgevige mensen die een donatie deden, hebben we het eindbedrag van deze crowdfunding kunnen behalen en is er voldoende budget om de hele speelplaats van het project een opknapbeurt te geven! In mei gingen we met de hulp van stagiaires Joy, Franne en Nina alvast van start met de eerste schilderwerken van verschillende leuke en educatieve spelletjes en vanaf augustus zullen er ook nog allerlei speeltuigen geïnstaleerd worden. Hartelijk dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft! Bekijk hier alvast het resultaat tot nu toe!

       

 

Andesdag

Op zaterdag 16 juni werd er voor de eerste maal een ontmoetingsmoment georganiseerd door de 4de pijler voor organisaties en projecten die betrokken zijn in de Andesregio (Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia). Er werd een voostelling gegeven over de actuele tendenzen in deze regio, waarbij er samen gereflecteerd kon worden, en ook enkele projecten, waaronder Solid International en Añañau, stelden hun werking voor. Zo vertelden we over onze algemene projectwerking van de naschoolse huiswerkbegeleiding en ook hoe we werken rond ouderparticipatie. Het werd een zeer boeiende dag waarbij de projecten elkaar beter konden leren kennen en ervaringen konden uitwisselen.

 

Vrijwilligers komen en gaan

In het voorjaar kregen we gedurende twee maanden hulp in het project van vrijwilligster Hanne Baert. Hanne is van opleiding orthopedagoge en ging zowel met de kleintjes als de grotere kinderen aan de slag. Vanuit haar ervaring als ortho heeft Hanne zoals jullie al konden lezen ook één van onze kinderen individueel begeleid. Zo werkte ze verschillende keren per week met Luz om haar vaardigheden te stimuleren en te verbeteren aan de hand van allerlei leuke spelletjes en oefeningen. Daarnaast stond Hanne met al haar enthousiasme ons ook dagelijks bij tijdens de andere activiteiten van de projectwerking.

Verder waren er tijdens de maand maart ook Ryan en Emily uit Australië. Emily is muzieklerares en ging in het project met de kinderen aan de slag rond dans en muziek. Zo leerde ze de kinderen heel wat leuke dansjes en liedjes aan die ze begeleidde op haar ukelele. De kinderen vonden dit fantastisch! Daarnaast stond Emily ook in voor het geven van de Engelse lessen.
Vrijwilliger Ryan hielp mee met het begeleiden van de kleintjes en stond juf Myrian hier dagelijks in bij. Ryan ontdekte op deze manier dat hij erg graag met kinderen werkt en besloot dan ook na zijn reis naar Peru in Australië voor leerkracht te gaan studeren. We zullen niet snel zijn vrolijke lach en grapjes vergeten!

                         

Lien en Mathieu, een enthousiast koppel uit Gent, waren op rondreis doorheen Zuid-Amerika en zijn tijdens de maand mei ook een hand komen toesteken in het project. Met veel gedrevenheid en geduld hielpen zij dagelijks met de activiteiten en het huiswerk van zowel de kleintjes als de grotere kinderen en verloren ze al snel hun hart voor onze kinderen. Tío Mateo speelde ook vaak buiten met de jongens, die enorm naar hem opkeken en hij trok heel wat mooie foto’s. Tía Lina deed dan weer allerlei leuks met de meisjes.

                        

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven