#fridayfunday

Ook de afgelopen twee maanden hebben we heel veel ‘fun’ gehad. Er werden door vrijwilligers en studenten leuke activiteiten ingepland zoals:

 Vliegeren:

In september is er gewoonlijk veel wind. Het is daarom de gewoonte van veel Peruanen om gezellig een namiddagje te gaan vliegeren in de bergen. Samen met alle kinderen gingen we naar een helling in de bergen van San Jeronimo om te vliegeren. Alle kinderen maakte een vlieger van enkele stokjes en plastieken zakken. Ze vonden het ontzettend leuk om hun vliegers eindelijk de lucht in te laten. Een leuke manier van recycleren toch?

 

   

  

 

Kalenders maken:

Verjaardagen zijn één van de leukste dagen in het jaar. Met ongeveer 40 kinderen in het project zijn er dus best wel wat dagen om te vieren en te onthouden! Daarom maakten we super leuke en originele verjaardagskalenders. De jongste kinderen ontworpen een kleurrijke verjaardagsrups, zelfs pépé de klaspop. De oudste kinderen maakten een afscheurkalender waarbij ze zichzelf ontworpen uit allerlei tijdschriftenknipsels. Dat zorgde voor de meest grappige en verrassende resultaten.

 

   

  

 

Muziek & dans:

Wie houdt er nu niet van wat vrolijke muziek en dans? Onze vrijwilligers organiseerden een vrolijke namiddag met deze insteek. Er werden verschillende spelletjes gespeeld op muziek. Er werden hindernissen gemaakt waarover geklommen en gekropen werd, een korte mini disco georganiseerd en natuurlijk konden de klassiekers zoals de stoelendans en limbo niet ontbreken.

 

Video: dansen 

Koken:

Om alle kinderen meer zelfstandigheid bij te leren werd er een kooknamiddag gehouden. Daarbij leerden we over gezonde voeding. Het thema bij de jongste kinderen was fruit, bij de oudste was dit groenten. Beide groepen speelden een spel om ingrediënten te verzamelen voor hun gerecht. De jongste kinderen kregen de verantwoordelijkheid om een lekker dessert te maken. De oudste kinderen maakten het hoofdgerecht. Uiteindelijk werd er heerlijke ratatouille gekookt en fruitstokjes geserveerd.

 

          

 

Zoals u kan zien werden er prachtige foto’s gemaakt. Wil u graag meer zien en alle activiteiten live meevolgen? Volg ons dan zeker op facebook en instagram voor wekelijkse updates.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven