Week van de kinderrechten

Als onderdeel van de educatieve activiteiten binnen het project en het bevorderen van de particpatie en empowerment van de kinderen op basis van de richtlijnen van de SDG’s (de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen), hielden we in de tweede week van juni in Añañau de “Week van de kinderrechten”. Dankzij de uitgewerkte dynamieken van Lotte Van de Winkel, een studente sociaal werk die tot januari stage liep in het project, konden we verschillende interactieve, informatieve activiteiten aanbieden over de rechten van kinderen, met activiteiten zoals de boot, een lied over de rechten van kinderen, onze stad en met behulp van de informatiekaarten over de rechten van kinderen, opgesteld door Jo Pluymers, een student die zijn pre-professionele stage in Añañau voltooide in mei van dit jaar. Alle activiteiten hadden een focus op de erkenning, herinnering en bewustmaking van de kinderrechten.

De realiteit van de rechten van kinderen en adolescenten in Peru en ook in Cusco is niet erg positief. 29 jaar na de ratificatie van de goedkeuring van het Internationaal Verdrag inzake de rechten van het kind van de VN, blijft geweld in Peru bestaan, meldt de noodcentrale voor vrouwen gevallen van geweld tegen kinderen op een dagelijkse basis en volgens de statistieken zijn er meer dan anderhalf miljoen werkende kinderen. Bijna de helft van hen is zelfs jonger dan de minimumleeftijd om te werken, die in Peru nog steeds 14 jaar is!

Op deze manier wilde Añañau door de activiteiten met de kinderen dieper ingaan op dit thema en hen meer leren over hun rechten.

          

          

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven