Dag van de Student

23 september is in Peru een heel belangrijke dag in het schooljaar. Die dag wordt er namelijk de ‘Dag van de Student’ gevierd. Dit valt elk jaar samen met het moment waarop ook de lente hier begint. In Peru vieren alle scholen (colegios), hogescholen, instituten, universiteiten, enz. deze dag van de student en van de jeugd met ondermeer muziekconcerten op sommige stadspleinen, excursies, leuke activiteiten en nog veel meer. Deze speciale dag werd in Añañau natuurlijk ook uitgebreid gevierd. Zowel in San Jerónimo en op het project in Huancaro werden de leerlingen in de kijker gezet en beloond voor al hun schoolse inspanningen met een leuk feest. Met muziek, dansen, spelletjes, veel plezier en enkele opvoeringen brachten we zo met alle kinderen een moment van geluk, vreugde en vooral fierheid door.

Ook de moeders die deelnemen aan het scholingsprogramma voor volwassenen en die twee maal per week naar de les komen, konden we natuurlijk niet vergeten. Ook zij brachten met hun klas en leerkracht een leuke Dag van de Student door met lekkere taart en vooral veel emotie!

 

    

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven