Samen kunnen we geweldige dingen doen!

Zoals jullie in het vorige nieuwsbericht al konden lezen, zijn we hier in Peru ondertussen ook al meer dan een maand in sociale quarantaine. Deze situatie treft vele mensen, maar treft natuurlijk de meest achtergestelden het hardst. Voor de gezinnen van het project brengt deze quarantaine nog moeilijkere tijden met zich mee, omdat de weinige inkomsten die ze hebben nu tijdens de quarantaine volledig wegvallen. Het voedsel dat ze hebben hangt volledig af van deze dagdagelijkse economische activiteiten die nu stilgelegd zijn en ze hebben verder niet de middelen om uit deze crisis te komen. Ook zijn sinds het begin van de lockdown de scholen gesloten en hebben we het project moeten stilleggen. Normaal gezien krijgen de kinderen dagelijks een maaltijd op school en op het project. Door de maatregelen valt dit nu ook weg.

Hier willen we natuurlijk wat aan doen. Een hele tijd leek het onmogelijk om ons te organiseren en toestemming te verkrijgen om ons te verplaatsen en vervoer te regelen, maar we zijn er toch in geslaagd! Nu dit mogelijk is willen we voedselpakketten samenstellen voor deze achtergestelde gezinnen en deze zo snel mogelijk bezorgen. Daarom doen we een warme oproep aan alle mensen die willen steunen om een donatie te doen om zo basis voedingsmiddelen te kunnen kopen en deze hulp zo snel mogelijk naar de locale gemeenschap te kunnen brengen. Met 15 euro (50 soles) kunnen we een voedingspakket samenstellen per gezin.

Je kan een storting doen via Paypal, met creditcard of via een overschrijving op onze website:
https://ananau.org/nl/donatie/
of via het rekeningnummer van vzw Qué bonito!:
IBAN BE 92 9731 2324 7123 / BIC ARSPBE22

Alvast hartelijk bedankt aan iedereen die wilt meehelpen en veel liefs van ons allemaal!
We houden jullie op de hoogte hoe het met de actie gaat!

het Añañau-team

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven