Samen tegen COVID-19

Dankzij de vele steun die er kwam, hebben we ondertussen de eerste voedselpakketten kunnen overhandigen. De families waren er ontzettend blij mee en zijn heel erg dankbaar voor deze warme en solidaire steun. Voor elk gezin werd er een heel mooi pakket samengesteld bestaande uit basis voedingsmiddelen zoals ondermeer verschillende pakken rijst, pasta, havermout, linzen, olie, melk, tonijn in blik, koekjes en antibacteriële handzeep. Ook werkten we voor de kinderen een toffe bundel uit met extra oefeningen voor elke leeftijd, leuke spelletjes en tekeningen om in te kleuren. Aangezien we op het project ook elke dag oefenen met de kinderen op het correct wassen van de handen en dit nu ook heel belangrijk blijft, hebben we ook de stappen van het handenwassen met klaspop Pepe en enkele richtlijnen erbij gestoken als herinnering. En tot slot ook een fijne brief aan alle kinderen van alle tios en tias (begeleiders) van het project om te zeggen dat we hen hard missen. Verder was deze gelegenheid ook een goed moment om de verschillende ouders even terug te zien en op te volgen hoe het met de gezinnen gaat.

We waren blij te horen dat de meeste families in orde waren en er alles aan doen om bij te blijven. Natuurlijk is deze situatie economisch erg zwaar voor hen omdat ze vanwege de quarantaine niet meer kunnen werken. Dus afgezien van de zeer kleine financiële steun die ze van de Peruaanse overheid krijgen, hebben ze nu geen inkomen meer en geen spaargeld dat kan worden gebruikt. Normaal eten de kinderen ook op school en krijgen ze een maaltijd op het project. Doordat de scholen en ook het project momenteel gesloten zijn is dit niet meer mogelijk. Daarom was de extra ondersteuning van de voedselpakketten zeer welkom en een grote hulp voor de families en waren ze erg dankbaar voor dit gebaar. Het was ook goed om van de ouders te horen dat de kinderen zoveel mogelijk hun schoolwerk proberen bij te houden via de radio- en televisie-uitzendingen van het ministerie van Onderwijs. De meeste ouders vertelden ons ook dat de kinderen er enorm naar uitkijken om terug te keren naar het project.

We hopen natuurlijk ook dat het project zo snel mogelijk heropend kan worden en we alle activiteiten kunnen hervatten. Met het team zijn we tijdens de quarantaine vollop in actie gebleven en werken we van thuis uit aan vele zaken. Wekelijks houden we verschillende keren overleg via een video call en we werkten ook al een volledig protocol uit met preventieve voorzorgs- en gezondheidsmaatregelen voor wanneer we terug aan de slag kunnen met de kinderen.

Afgelopen week hebben we ook alle voedselpakketten kunnen overhandigen aan de gezinnen van Huancaro en hiermee is de campagne helemaal geslaagd! We hadden onze krachten flink moeten bundelen en een goede strategie moeten bedenken om alle pakketten bij de gezinnen te krijgen, gezien de moeilijke situatie die de qurantaine met zich meebrengt. Maar we zijn er in geslaagd en bijna alle 80 kinderen en hun gezin hebben nu dankzij al de steun die er gekomen is een omvangrijk voedselpakket en een leerrijke en ontspannende oefenbundel kunnen ontvangen. Enkele families waren net voor de lockdown naar hun dorp of gemeenschap gereisd in de bergen en verblijven daar bij familie. We zullen hun voedselpakket bewaren en overhandigen als ze terug in Cusco zijn.

Heel erg bedankt aan iedereen die gesteund heeft om deze prachtige campagne mogelijk te maken! Bedankt ook aan iedereen van Intouch Global Foundation, Stichting Lamp en Rotary club Genk Noord om bij te dragen aan de actie en Añañau hierin te steunen. Allen samen brengen jullie zo wat licht in deze donkere tijden. Het is fantastisch om zoveel mensen betrokken te zien en het mogelijk te maken om echt iets te doen voor al deze families!

We hopen dat het met jullie ook goed gaat en hopelijk komt er snel beterschap voor iedereen. Nogmaals een hele grote dankjewel en veel liefs van het hele Añañau-team en alle families vanuit Cusco!

#dankjewel #covid_19 #donaties #cusco #solidair #añañau

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven