‘Propere handen!’ campagne

Het goed wassen van de handen heeft de afgelopen maanden een zeer belangrijke rol gespeeld. Zijnde één van onze pijlers rond gezondheid en welzijn en als één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs), richten we ons op sensibiliserende activiteiten waarbij het correct wassen van de handen een belangrijke rol speelt in het verbeteren van de gezondheid, voeding en onderwijs.

Met onze campagne ‘Propere handen’, een voornamelijk preventieve gezondheidsstrategie, versterken en promoten we het werk dat al jaren wordt gedaan door (het oefenen van) het handenwassen met de kinderen, wat nu het belangrijkste instrument is in de strijd tegen Covid-19. We hebben een preventiecampagne gevoerd waarbij we antibacteriële handzeep leverden aan de families van de 80 kinderen waarmee we werken om deze preventieve maatregelen te versterken, evenals posters en beeldmateriaal dat ons herinnert aan het belang van het wassen van de handen.

Met de kinderen hebben we dit steeds geoefend met de stappen van klaspop Pepe, door de universele richtlijn van 20 seconden toe te passen en dit correct en grondig te doen. En nu het wassen van de handen een nog belangrijkere rol speelt, zien we mooie resultaten en blijven de kinderen dit ook thuis goed doen tijdens de quarantaine. En ze zijn er zo toegewijd aan!

Hier kan je Linda aan de slag zien die thuis het universele 20 seconden handen wassen toepast en volgens de stappen van Pepe! Heel goed gedaan Linda!

Het goed wassen van de handen kan vele levens redden!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven