Een fijnere quarantaine

Sinds afgelopen woensdag 1 juli is in verschillende regio’s van Peru de quarantaine eindelijk opgeschort. Gelukkig is dit in Cusco ook het geval aangezien de cijfers heel langzaam aan beteren en het hoog tijd is om de economische activiteiten weer te hernemen. Voorlopig gaf de regering nog geen groen licht voor de heropening van de scholen en blijven we ook in het project er vol spanning naar uitkijken om onze activiteiten met de kinderen weer op te starten.

De afgelopen drie en half maanden waren moeilijk voor de kinderen, waarbij elk van hen grote veranderingen in het dagelijks leven heeft ondergaan, zich heeft moeten aanpassen aan de maatregelen van het social distancing en de lockdown en waarbij ook de ongelijkheid van elk van de families werd blootgelegd om aan de gevolgen van Covid-19 het hoofd te bieden.

Geconfronteerd met deze ongekende realiteit, hebben we met het team van Añañau verschillende acties opgezet voor de kinderen en jongeren met als doel een ‘​​vriendelijkere’ en aangenamere quarantaine door te brengen. Zo kregen de ouders bij het overhandigen van de voedselpakketten verschillende keren een leuke educatieve bundel mee die we voor de kinderen en voor de verschillende leeftijden hadden uitgewerkt met allerlei oefeningen en activiteiten samen met een kleurrijk pakket met (knutsel)materialen om thuis mee aan de slag te gaan: knutselactiviteiten, leuke spelletjes en oefeningen, schilderen en lezen, ontspannende activiteiten die het zelfvertrouwen helpen vergroten en die stress en psychologische of emotionele gevolgen helpen verzachten. We wilden het mogelijk maken om zo deze moeilijke periode van de lockdown op een betere en leukere manier door te brengen!

Hier de mooie resultaten en de werkjes die de kinderen met veel enthousiasme en toewijding thuis gemaakt hebben!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven