Fantastische berichten uit het Noorden!

Steun Rotary Genk Staelen

Om dit werkjaar en de verderzetting van de projectwerking van Añañau te ondersteunen en verzekeren mochten we in mei ook rekenen op de solidaire steun van Rotary club Genk Staelen. De berichten die er kwamen vanuit Peru blijven hen raken en ze besloten daarom om voor dit jaar opnieuw een prachtige finaciële bijdrage te doen en zo hun schouders mee te steken onder het project en samen te bouwen aan een betere toekomst voor de kinderen en hun families. Hartelijk bedankt voor dit mooie gebaar in naam van ons allemaal en alle kinderen en families! Jullie steun helpt enorm om een verschil te maken!

Go Strange Level Up – het evenement voor jongeren met buitenland plannen

Omdat ze geloven dat de toekomst digitaal is en owv de omstandigheden door Covid-19, wordt de tweejaarlijkse Go Strange beurs dit jaar een on- en offline evenement! Van maandag 19 tot vrijdag 23 oktober 2020 zal je een hele week lang buitenlandmogelijkheden online kunnen ontdekken: heel wat inspiratie en informatie komen op je af via webinars, chatsessies en heel wat meer. Toch liever real-life info? Op woensdag 21 oktober zal je in Hal 5 in Leuven face-to-face kunnen babbelen met andere jonge buitenland-lovers en met Go Strange-experts die je op weg helpen.

Ben je geïnteresseerd om naar Peru te reizen? Wil je vrijwilligerswerk komen doen of op stage komen in het project? Neem dan zeker deel aan het evenement! Met Añañau zullen we ook beschikbaar zijn om al je vragen te beantwoorden en je heel wat praktische info te verschaffen!

Tot dan!

Meer info via https://www.gostrange.be en volg ook de berichten via onze facebookpagina!

60% belastingsvermindering in 2020 door Covid-19

De regering besliste op 12 juni om de belastingvermindering op te trekken van 45% naar 60% voor giften die in de loop van 2020 worden gestort aan een erkende organisatie. De regering wil zo de vrijgevigheid stimuleren en de steun aan maatschappelijke organisaties een flinke boost geven in het kader van covid-19-steunmaatregelen.

Iedereen die in de loop van 2020 een fiscaal aftrekbare gift doet aan een erkende organisatie of vzwkan rekenen op een fiscale korting van 60% in plaats van 45% (vanaf min. 40 euro op jaarbasis). Dus: Schenk je € 100 aan het project, dan recupereer je daarvan € 60 via je belastingaangifte van 2021.

Ook voor een donatie aan Añañau (en vzw Qué bonito!) is dit het geval. Wens je graag een fiscaal attest, doe dan je gift via Leraars zonder Grenzen en geniet van de belastingsvermindering van 60% . Dus voor een gift van 100 euro betaal je eigenlijk maar 40 euro! Vergeet echter niet om de correcte vermelding te doen zodat de gift zeker bij Añañau terecht komt.

Doneren kan via:
IBAN BE48 5230 8027 2427 / BIC TRIOBEBB
Leraars zonder Grenzen vzw, Jan de Graefstraat 7, 2600 Berchem
met vermelding: ‘gift aan LzG: project Añañau’

Vrijwilligers en studenten komen en gaan

Door de omstandigheden van Covid-19 moesten in april toen de lockdown in Peru net van start gegaan was noodgedwongen alle vrijwilligers en studenten terugkeren naar België. Tot op dit moment en waarschijnlijk nog een hele tijd langer zullen we als organisatie hier ter plekke voorlopig niet kunnen rekenen op de steun van nieuwe vrijwilligers of studenten die op stage komen. Deze steun betekent heel erg veel voor ons en voor de kinderen.

Daarom lanceerde Añañau een nieuwe vorm van duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk, het online vrijwilligerswerk! Online vrijwilligerswerk biedt heel wat mogelijkheden om je vanop afstand in te zetten voor een goed doel en vanuit je eigen ervaringen, opleiding of interesse en vanuit je woonkamer heel erg veel te betekenen voor het project en samen te werken! Je maakt zo deel uit van een duurzame impact voor de lokale gemeenschap en de kinderen waarmee we werken en draagt bij aan een positieve verandering op lange termijn!

Wil je graag meer weten?
Info en contact via info@ananau.org

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven